green toys = 100% πράσινα παιχνίδια!

Ναι! Τα παιχνίδια μας – τα γνωστά σε όλους Green Toys – είναι πραγματικά «πράσινα»! Μία πρόσφατη έρευνα του University of Massachusetts Lowell και συγκεκριμένα του Κέντρου Αειφορικής Παραγωγής κατέληξε ότι τα Green Toys είναι πράγματι 100% πράσινα και βιώσιμα, τσεκάροντας σχεδόν όλα τα κουτιά της λίστας των κριτηρίων που χαρακτηρίζουν ένα προϊόν βιώσιμο.

Οι δημιουργοί της εταιρίας  έψαχναν για καιρό το υλικό εκείνο που θα ήταν όχι μόνο πράσινο και ασφαλές αλλά θα πρoσέφερε και στην τοπική κοινότητα. Η αναζήτηση αυτή κατέληξε στη χρήση HDPE. Σαν επιπλέον προϋπόθεση, η εταιρία έθεσε ότι το υλικό αυτό θα έπρεπε να αντληθεί από τις ήδη υπάρχουσες πηγές ανακυκλωμένων υλικών. Όπερ και εγένετο! Το ποθητό υλικό κατασκευάζεται από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια γάλακτος που οι κάτοικοι της περιοχής καταναλώνουν και προέρχεται από τις τράπεζες ανακύκλωσης των κοντινών της εταιρίας δήμων, υπογραμμίζοντας πάλι έτσι, τη διάθεση της εταιρίας να προσφέρει στο σύνολο!

Ακόμη, η  Green Toys προτίμησε να αναθέσει τη διεκπεραίωση των περισσότερων παραγωγικών και εμπορικών ενεργειών της σε επιχειρήσεις και κοινωνικά ιδρύματα της περιοχής της. Χαρακτηριστικό είναι ότι η συναρμολόγηση, η συσκευασία και η αποστολή των παιχνιδιών γίνεται από το τοπικό Κέντρο Εργασίας, το οποίο απασχολεί άτομα με ειδικές ανάγκες και πνευματικές διαταραχές!

Αυτά είναι μερικά από τα τικς στο checklist του Κέντρου Αειφορικής Παραγωγής σχετικά με το πότε ένα προϊόν θεωρείται βιώσιμο, που χαρακτήρισαν την Green Toys όχι απλά eco και green αλλά και community beneficial!

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την έρευνα στο επίσημο website του κέντρου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>