σούπα μπιζελιών για τα πρώτα κρύα

Για τα πρώτα φθινοπωρινά κρύα, η σούπα είναι το ιδανικό φαγητό. Εύκολο και γρήγορο, μπορούμε να την απολαύσουμε μόνοι ή με φίλους μας!  Η αγαπημένη μας, η σούπα μπιζελιών!

Τα υλικά μας

250 γρ μπιζέλια ξερά ή 300 γρ αρακά φρέσκο

1 κρεμμύδι

1 ματσάκι μάραθο

1/4 κούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Αν χρησιμοποιήσουμε ξερά μπιζέλια, τα βάζουμε στο νερό για 2-3 ώρες. Ξύνουμε το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε το μάραθο. Βάζουμε όλα τα υλικά με νερό στην κατσαρόλα να βράσουν μαζί. Ρίχνουμε  αλάτι και πιπέρι. Αν προτιμάμε μια χυλωμένη σούπα, δεν έχουμε παρά να την αφήσουμε να βράσει λίγο παραπάνω.

από το βιβλίο αρχαία ελληνική μαγειρική

(φωτογραφία angelica aufrais)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>