350.org – εκδήλωση για το περιβάλλον στη θεσσαλονίκη

Οι επιστήμονες κρούουν και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου για το περιβάλλον! Ο αριθμός 350 είναι ο πιο σημαντικός αριθμός στον κόσμο,  οι επιστήμονες του περιβάλλοντος λένε, καθώς αυτό είναι το ανώτατο όριο ασφαλείας διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα! Πριν 3 χρόνια, κορυφαίοι κλιματολόγοι παρατήρησαν το πολύ γρήγορο λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική καθώς και άλλα επίφοβα σημάδια κλιματικής αλλαγής.

Πραγματοποίησαν, λοιπόν, μια σειρά ερευνών που έδειξαν ότι ο πλανήτης – και αυτό σημαίνει όχι μόνο η φύση αλλά και οι άνθρωποι – είναι πολύ κοντά στην καταστροφή εάν τα όρια διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα παραμείνουν πάνω από 350 ppm (μέρη ανά εκατομμύριο).

Σήμερα, βρισκόμαστε στα 390 ppm, αριθμός ο οποίος μεγαλώνει κάθε χρόνο.

Εκδηλώσεις ενημέρωσης σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την αύξηση του CO2 στην ατμόσφαιρα, διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο, την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010. Στην Ελλάδα, η εκδήλωση φιλοξενείται στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, αυτή την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του 350.org!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>