ψηφιακή κηπουρική!

Οι φανατικοί της κηπουρικής και της ψηφιακής τεχνολογίας μάλλον θα ξετρελαθείτε με την παρακάτω εφεύρεση. Έρχεται από την Ιαπωνία και πρόκειται για έναν ανιχνευτή κήπου! Το σύστημα αυτό είναι κάτι ανάμεσα σε κινητό και θερμόμετρο! Ο τρόπος που λειτουργεί είναι ο εξής:

Ο ανιχνευτής καρφώνεται στο έδαφος και αμέσως μετρά τη θερμοκρασία του εδάφους, την υγρασία και τα επίπεδα φωτός. Οι πληροφορίες αυτές στέλνονται σε μία συσκευή που οι χρήστες έχουν ήδη εγκαταστήσει στο σπίτι, και από εκεί στα συστήματα της «μητέρας» εταιρίας, όπου επαγγελματίες κηπουροί αναλύουν τις πληροφορίες και στέλνουν συγκεκριμένες οδηγίες στους χρήστες τους π.χ. πότε ακριβώς να ποτίσουν τον κήπου τους, μέσω κινητού τηλεφώνου.

Το πιλοτικό πρόγραμμα έχει ήδη αρχίσει σε 30 επιλεγμένα νοικοκυριά στην Ιαπωνία. Η εποχή της ψηφιακής κηπουρικής είναι εδώ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>