επιλέγουμε σωστά φρούτα και λαχανικά!

Η επιλογή τροφίμων σε ένα κατάστημα είναι το πρώτο στάδιο για την υγιεινή διατροφή και πρέπει να γίνεται κατόπιν μεγάλης σκέψης και προσοχής. Συγκεκριμένα για τα λαχανικά και τα φρούτα, χρειάζεται να προσέχουμε τα παρακάτω:

Επιλέγουμε φρέσκα φρούτα και λαχανικά εκτός αν η ευκολία είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Αυτά, γενικά, περιέχουν περισσότερες θρεπτικές ουσίες από τα αντίστοιχα κατεψυγμένα ή κονσερβοποιημένα. Τα κονσερβοποιημένα λαχανικά συνήθως περιέχουν σημαντική ποσότητα αλατιού και ζάχαρης, κάτι που μπορεί να έχει αρνητικό αποτέλεσμα στην υγεία μακροπρόθεσμα.

Όταν επιλέγουμε φρέσκα λαχανικά, προτιμάμε τα μικρότερα και τα λιγότερα ώριμα καθώς είναι συνήθως πιο νόστιμα και περιέχουν περισσότερες θρεπτικές ουσίες από τα μεγάλα και πολύ ώριμα. Γενικά, όσο πιο σκούρο είναι το λαχανικό, τόσο πιο θρεπτικό είναι, γι” αυτό επιλέγουμε σκούρα πορτοκαλί καρότα και σκούρα λαχανικά με πράσινα φύλλα.

Κοιτάζουμε τα φρούτα και τα λαχανικά μήπως είναι χτυπημένα ή έχουν αλλοιωμένο χρώμα. Ελέγξτε πόσο φρέσκα και ώριμα είναι.

Τέλος, όταν μας δίνετε η δυνατότητα, επιλέγουμε φρούτα και λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας, τα οποία περιέχουν λιγότερα και σε πολλές περιπτώσεις, καθόλου χημικά και φυτοφάρμακα.

Για μία πλήρη λίστα βιολογικών αγορών στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, μπορείτε να δείτε εδώ!

από το βιβλίο τα μυστικά της υγιεινής διατροφής.

(φωτογραφία angelica aufrais)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>