μπουγάδα με άρωμα!

Λόγος πάλι για τα αιθέρια έλαια! Η χρήση τους είναι ποικίλη όχι μόνο στην αρωματοθεραπεία για ανθρώπους και ζώα, αλλά και στο καθάρισμα του σπιτιού μας!

Τα αιθέρια έλαια μπορούν να αναμειχθούν σε φόρμουλες καθαριστικών – υγρών ή σε σκόνη – ή να προστεθούν στην ειδική θήκη για μαλακτικό στο πλυντήριο ρούχων. Όχι μόνο εμπλουτίζουν την καθαριστική δύναμη των απορρυπαντικών, αλλά και δίνουν άρωμα φρεσκάδας και καθαριότητας.

Επιπλέον, έχουν και θεραπευτικές ιδιότητες. Για παράδειγμα, εάν υποφέρουμε από συχνές μυκητιάσεις, μπορούμε να προσθέσουμε αιθέριο έλαιο τεϊόδενδρου στην μπουγάδα μας. Το αιθέριο έλαιο του ευκαλύπτου μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί όταν κάποιος έχει κρύωμα. Το γιασεμί, το τριαντάφυλλο και το ylang-ylang αφήνει ένα ντελικάτο, ρομαντικό άρωμα στα λεπτά υφάσματα.

Μπορείτε κάλλιστα να πειραματιστείτε, δημιουργώντας το δικό σας μοναδικό μείγμα αιθερίων ελαίων. Ακολουθήστε απλά τον παρακάτω πίνακα αιθερίων ελαίων και των ιδιοτήτων τους.

κέδρος :: προσθέτει ένα λεπτό, ξυλώδες άρωμα

χαμομήλι :: καταπραϋντικό, ηρεμιστικό

ευκάλυπτος και δύοσμος :: ιδανικά για κρυολογήματα και συνάχι

λεβάντα :: χαλαρωτικό

λεμόνι :: διεγερτικό, λευκαντικό

γεράνι :: προσθέτει ρομαντικό άρωμα

πορτοκάλι :: βοηθά στην απομάκρυνση των λεκέδων και στη λεύκανση

τεϊόδενδρο :: αντιμικροβιακό και αντιμυκητιασικό

Καλές αρωματοπλύσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>