ανακυκλώνουμε και επαναχρησιμοποιούμε!

Το πρώτο βήμα για να ανακουφίσουμε λίγο τον πλανήτη από άχρηστα υλικά είναι να μειώσουμε την ποσότητα των σκουπιδιών που συσσωρεύονται στις χωματερές. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί τόσο από επιλογές στον τρόπο ζωής μας όπως η αντίσταση στον πειρασμό να αγοράζουμε πράγματα που δε χρειαζόμαστε πραγματικά – σε αυτό βέβαια έχει βοηθήσει σε μεγάλο μέρος και η οικονομική κρίση – καθώς και σε πρακτικά θέματα όπως να επιλέγουμε προϊόντα με λιγότερη συσκευασία και να μεταφέρουμε τα ψώνια μας σε δική μας επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα και όχι σε πλαστικές σακούλες μιας χρήσεως.

Επιπλέον, με λίγη φαντασία, πολλά πράγματα μπορούν να επαχρησιμοποιηθούν με άλλο τρόπο αντί να πεταχτούν στα σκουπίδια. Ανακυκλώνουμε ό,τι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά όπως τενεκεδάκια, γυαλί, χαρτί και ορισμένες κατηγορίες πλαστικών. Μπορούμε, επίσης, να ανακυκλώσουμε οργανικά απόβλητα, όπως περισσεύματα από τροφές, φλούδια από φρούτα, τσόφλια από αυγά κομποστοποιώντάς τα. Με την κομποστοποίηση επιστρέφουμε τα ζωτικά συστατικά  των τροφών στο χώμα, μετατρέποντας έτσι ένα πρόβλημα σε πρακτική περιβαλλοντική λύση.

Μπορούμε ακόμη να επιλέγουμε προϊόντα από ανακυκλωμένα υλικά, πράγμα το οποίο δεν στηρίζει μόνο την πολιτική της ανακύκλωσης αλλά μειώνει τη χρήση νέων υλικών και τη μόλυνση που δημιουργούν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>