Ως συνοδεία του βουτύρου με μυρωδικά, δίνουμε μία συνταγή από το βιβλίο κάνω το δικό μου ψωμί.
Χρειαζόμαστε
500 γρ. αλεύρι
250 ml γάλα
30 γρ. μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
30 γρ. βούτυρο
3 αυγά
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, άνηθο και πράσο
Ρίχνουμε το γάλα σε βαθιά λεκάνη και το ανακατεύουμε με τη μαγιά. Προσθέτουμε το ανακατεμένο με το αλάτι αλεύρι, το βούτυρο και τα αυγά και τα ζυμώνουμε καλά.
Μετά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να φουσκώσει.
Ξαναζυμώνουμε τη ζύμη και τη βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα. Την ξανασκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Ψήνουμε για 40-50 λεπτά στους 200 βαθμούς.
(φωτογραφία angelica aufrais)