ενυδατώστε το δέρμα σας σπιτικά!

Ο χειμώνας καταφθάνει και μαζί με τις εξαερώσεις των καλοριφέρ επιβάλλεται και η απαραίτητη ενίσχυση του δέρματός μας.  Μη βιαστείτε όμως να εφοδιαστείτε με καλλυντικά που μπορεί και να σας κοστίσουν μια μικρή περιουσία και να μην είναι απολύτως ωφέλιμα για την επιδερμίδας! Σας προτείνουμε αντ” αυτού μια απλή, σπιτική και βαθιά ενυδατική μάσκα με μπανάνα και αμυγδαλέλαιο για πολύ ξηρά δέρματα!

Θα χρειαστούμε

1 ώριμη μπανάνα

2 κουταλιές ροδόνερο

1 κρόκο αυγού

1 κουταλιά αμυγδαλέλαιο

1-2 κουταλιές αλεύρι

Σε μπλέντερ ή μούλτι βάζουμε τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πάστα. Κατόπιν προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται έτσι ώστε να μπορεί το μείγμα να δουλευτεί, χωρίς να ρέει.

Σε καθαρό πρόσωπο απλώνουμε το μείγμα στο λαιμό, στο πρόσωπο και όχι γύρω από τα μάτια. Αφήνουμε 20′ και μετά ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό. Μπορούμε να εφαρμόζουμε αυτή τη μάσκα 3 φορές την εβδομάδα, σε συνδυασμό με κάποιο  αντιρυτιδικό λάδι νυκτός που αναφέραμε προηγουμένως. Εάν το δέρμα σας είναι πάρα πολύ ξηρό, προσθέστε στο μείγμα λίγο ροδακινέλαιο και μία κουταλιά αβοκάντο λιωμένο.

Η μπανάνα βοηθά το δέρμα να ξαναβρεί την ισορροπία του. Είναι ένα από τα βασικά καλλυντικά που έχουν ανακαλύψει οι Αφρικανές και το χρησιμοποιούν αιώνες.

πολύτιμες συμβουλές ομορφιάς του Κώστα Αλτάνη στα μυστικά ομορφιάς.

(φωτογραφία angelica aufrais)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>