κρεμμυδόσουπα για ιστιοπλόους!

Για τους φανατικούς της ιστοπλοΐας ακόμη και το χειμώνα, προτείνουμε την παρακάτω παραλλαγή της στεριανής κρεμμυδόσουπας από το αγαπημένο μας βιβλίο το εγχειρίδιο του καλοφαγά ιστοοπλόου!

Χρειαζόμαστε

250 γρ. κρεμμύδια ξερά

1 κύβο λαχανικών

1 σκελίδα σκόρδο

λίγος δύοσμος

ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

Αρχικά διαλύουμε 1 κύβο λαχανικών σε 1 λίτρο ζεστό νερό. Στη συνέχεια βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια τα οποία έχουμε κόψει σε ροδέλες, την σκελίδα του σκόρδου ολόκληρη και τα γυρίζουμε σε δυνατή φωτικά για πολύ λίγο. Προσθέτουμε νερό, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό λαχανικών που έχουμε ετοιμάσει και αφήνουμε να βράσει. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το δύοσμο και σερβίρουμε!

(φωτογραφία angelica aufrais)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>