μικρή ιστορία για τον φούρνο μικροκυμάτων!

Ο φούρνος μικροκυμάτων ήταν μια εφεύρεση που έγινε τυχαία – όπως άλλωστε και πολλές άλλες – το 1946 από τον Percy LeBaron Spencer, έναν εξειδικευμένο ηλεκτρονικό στις εγκαταστάσεις της Raytheon Company, στο Waltham, στη Μασσαχουσέτη. Ο  Spencer δούλευε πάνω σε ένα ειδικό ραντάρ από μάγνητρο όταν παρατήρησε ότι κάτι περίεργο συνέβαινε μέσα στην τσέπη του! Είδε λοιπόν – και  κυρίως ένιωσε με το χέρι του – ότι το ζαχαρωτό που η γυναίκα του, του είχε δώσει το πρωί είχε αρχίσει να λιώνει.

Υπέθεσε τότε, ότι η αιτία του φαινομένου αυτού ήταν η ακτινοβολία των μικροκυμάτων του μάγνητρου! Απορημένος και με διάθεση να «φωτίσει» το μυστήριο, πήρε μία σακούλα με καλαμπόκι και την τοποθέτησε μπροστά στη συσκευή του ραντάρ! Με έκπληξη παρατήρησε ότι το καλαμπόκι άρχισε να σκάει και να γίνεται ποπ-κόρν! Κάλεσε τότε τους συναδέλφους του και επανέλαβε το πείραμα με ένα αυγό, το οποίο «έσκασε» κυριολεκτικά πάνω σε ένα από αυτούς!

Η Raytheon βλέποντας την εφεύρεση αυτή κινήθηκε γρήγορα να την κατοχυρώσει ώστε να προχωρήσει στην κατασκευή του πρώτου εμπορικού φούρνου μικροκυμάτων που όλοι γνωρίζουμε σήμερα.. Στο περίπου βέβαια: ο πρώτος από αυτούς, ήταν κυριολεκτικά ένα τέρας, περίπου δύο μέτρα ύψος, βάρος 2,700 γρ και με τελική τιμή πώλησης 5.000 δολάρια!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>