προσοχή στο περιτύλιγμα!

Τα κακά του «γρήγορου φαγητού» φαίνεται ότι είναι ατέλειωτα.  Οι κίνδυνοι είναι ορατοί τόσο για την υγεία μας αλλά και για το περιβάλλον! Επιπλέον, πρόσφατα φαίνεται ότι και το περιτύλιγμα τους προκαλεί προβλήματα καθώς τα χημικά συστατικά του εμποτίζουν τη τροφή που τυλίγουν.

Μια καινούργια έρευνα βρήκε ότι τα χημικά συνθετικά perfluoroalkyls που χρησιμοποιούνται στα χαρτιά περιτυλίγματος για τρόφιμα και πόπκορν και εμποδίζουν τα λάδια να στάζουν, μπορούν να «περάσουν» κατευθείαν στο φαγητό και βέβαια στο αίμα.

Επιπλέον, τα συνθετικά perfluoroalkyls χρησιμοποιούνται σε προϊόντα προστασίας για χαλιά και ρούχα καθώς και σε επιστρώσεις χαρτιού και χαρτονιού συσκευασίας.  Τέλος, τα χημικά αυτά βρίσκονται και στους πυροσβεστικούς αφρούς.

Τα χημικά αυτά είναι γνωστό ότι παραμένουν στον ανθρώπινο οργανισμό για καιρό και χρειάζονται περίπου 4 χρόνια ώστε τα επίπεδά τους να κατέβουν στο μισό ακόμη και εάν η πρόσληψή τους είναι πια μηδαμινή. Η παρουσία τους επηρεάζει και αλλάζει τις σεξουαλικές ορμόνες και τα επίπεδα χοληστερόλης στον οργανισμό.

Περισσότερα στο treehugger.com

(φωτογραφία slinkydragon)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>