χαρείτε την εγκυμοσύνη σας!

Οι πρώτοι τρεις μήνες της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι μία συναρπαστική αλλά πιθανόν παράλληλα και μια εκνευριστική περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας, είτε το μωρό ήταν στο πρόγραμμα ή απλά προέκυψε. Κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων, θα πρέπει να συνηθίσει την ιδέα  ότι σοβαρές αλλαγές πρόκειται να συμβούν όχι μόνο στο κορμί της αλλά και στην υπόλοιπη ζωή της. Παρακάτω, δίνουμε κάποιες συμβουλές που μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμες κατά την περίοδο αυτή.

~ Πάρτε όλο το χρόνο που χρειάζεστε ώστε να προσαρμοστείτε στη νέα κατάσταση! Ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα είναι το μόνο σίγουρο ότι θα σας συμβούν και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να νιώσετε περισσότερο εξουθενωμένη από ποτέ. Κατά την περίοδο αυτή θα πρέπει να πάρετε κάποιες σημαντικές αποφάσεις όπως το πότε θα ανακοινώσετε το νέο στους ανθρώπους γύρω σας, εάν και πότε θα σταματήσετε να δουλεύετε, πώς θα οργανώσετε τη φροντίδα του μωρού σας κτλ. Μην βιάζεστε να πάρετε αποφάσεις. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και σχεδιάστε το μέλλον σας.

~ Βελτιώστε τη διατροφή σας! Μελετήστε τη διατροφή σας. Οι βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία των τροφών συνήθως καταστρέφονται από τις σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας, επεξεργασίας και μαγειρέματος των τροφών. Το πιο πιθανό είναι ότι σας λείπουν πολλά από τα βασικά συστατικά που το μωρό χρειάζεται για να αναπτυχθεί. Προσπαθείστε να καταναλώνετε περισσότερα φρέσκα βιολογικά προϊόντα, πάρτε ένα καλό πολυβιταμινούχο και φολικό οξύ συμπλήρωμα διατροφής και αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ, καφέ, τσαγιού και τροφών υψηλά επεξεργασμένων.

~ Κοιμηθείτε όσο περισσότερο μπορείτε! Ένας καλός νυχτερινός ύπνος θέτει τα πιο γερά θεμέλια μίας καλής μέρας. Προσπαθείτε να έχετε έναν ξεκούραστο ύπνο τρώγοντας ένα ελαφρό δείπνο στο τέλος της ημέρας  ώστε να μην υπερφορτώνετε το πεπτικό σας σύστημα πριν πάτε για ύπνο. Προσπαθείτε να ξεκουράζετε τα πόδια σας κατά τη διάρκεια της ημέρας και να απολαμβάνετε έναν μεσημεριανό ύπνο, εάν σας το επιτρέπει η εργασία σας ή οι υποχρεώσεις σας.

~ Γυμναστείτε μέσα σε λογικά πλαίσια. Μην πιέζετε τον εαυτό σας να γυμναστεί στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης εάν δεν σας βγαίνει. Ήπιες μορφές γυμναστικής όπως το περπάτημα, οι διατάσεις και το κολύμπι ταιριάζουν καλύτερα σε αυτή τη φάση της εγκυμοσύνης.  Μην εξουθενώνετε τον εαυτό  σας και προσπαθείστε να κρατάτε σταθερή τη θερμοκρασία του σώματός σας.

~ Προετοιμαστείτε πνευματικά για την εμπειρία της εγκυμοσύνης. Απολαύστε στιγμές σιωπής, χαλάρωσης και ηρεμίας. Κατανοήστε τις αλλαγές που σας συμβαίνουν σε σώμα και ψυχή. Πέρα από τα πρακτικά ζητήματα που πρέπει να σκεφθείτε, σημαντικό είναι να αρχίζετε να χτίζετε την σχέση σας με το έμβρυο, οραματίζοντας τη ζωή σας αργότερα μαζί του, ως παιδί. Ακούτε τη μουσική που σας αρέσει, απελευθερώνει το πνεύμα και  χαλαρώνει το κορμί σας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>