φυσικό εντομοκτόνο με σκόρδο!

Το ψέκασμα με λάδι σκόρδου είναι ένα εξαιρετικό και ασφαλές εντομοαπωθητικό. Για να το παρασκευάσουμε χρειαζόμαστε 3 με 4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες και διαλυμένες μέσα σε δύο κουταλιές του γλυκού ορυκτέλαιου. Αφήνουμε το μείγμα να «καθήσει» όλη τη νύχτα και έπειτα στραγγίζουμε το σκόρδο από το λάδι.

Προσθέτουμε στο λάδι περί τα 500ml νερό και μία κουταλιά του γλυκού βιοδιασπώμενο υγρό πιάτων. Το αποθηκεύουμε σε ένα μπουκάλι ή σε μία γυάλα, και κάθε φορά πριν το χρησιμοποιήσουμε διαλύουμε δύο κουταλιές της σούπας από το μείγμα του λαδιού σε 500ml νερό.

Το μείγμα αυτό είναι αποτελεσματικό γιατί τα δραστικά στοιχεία του σκόρδου όπως το δισουλφίδιο και το τρισουλφίδιο μπορούν να εξολοθρεύσουν πολλά έντομα. Το λάδι και το υγρό καθαρισμού βοηθούν το μείγμα να κολλήσει πάνω στα φύλλα του φυτού. Το λάδι σκόρδου απωθεί πολλά έντομα όπως ο αλευρώδης, τις αφίδες και τα περισσότερα σκαθάρια.

Προσοχή: μην χρησιμοποιείτε το σπρέι αυτό με λιακάδα γιατί το λάδι μπορεί να κάψει το φύλλωμα του φυτού σας!

Καλή επιτυχία!

(φωτογραφία angelica aufrais)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 σχόλια στο φυσικό εντομοκτόνο με σκόρδο!

  1. Πίνγκμπακ: Φυσικό εντομοκτόνο με σκόρδο! | EcoNews.gr

  2. Πίνγκμπακ: Φυσικό εντομοκτόνο με σκόρδο! | Περιβάλλον

  3. Πίνγκμπακ: Φυσικό εντομοκτόνο με σκόρδο! | GreekRSS.com | RSS Aggregator | Ειδήσεις | Ενημέρωση | Νέα

  4. Πίνγκμπακ: Φυσικό εντομοκτόνο με σκόρδο! - ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>