αρωματίστε το ελαιόλαδο!

Το ελαιόλαδο αποτελεί ένα γνήσιο και παραδοσιακό συστατικό της μεσογειακής και δη της ελληνικής διατροφής. Πλούσιο σε στοιχεία και βιταμίνες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική αλλά και στην κοσμετολογία. Η Living Green αγαπά ιδιαίτερα το ελαιόλαδο, γι” αυτό και σήμερα θα δούμε πώς μπορούμε να το αρωματίσουμε ώστε να έχουμε μια πιο πλούσια και απολαυστική γεύση!

Στο ελαιόλαδο μπορούμε να προσθέσουμε σκόρδο, μπαχαρικά και αρωματικά φυτά. Συγκεκριμένα, το λάδι με πιπεριές είναι ιδανικό για σαλάτες, βρασμένα λαχανικά και σπαγγέτι. Για να το φτιάξουμε προσθέτουμε σε ένα λίτρο λάδι που βρίσκεται μέσα σε ένα ερμητικά κλειστό γυάλινο μπουκάλι, τρεις με τέσσερις πιπεριές, ένα κλωναράκι δεντρολίβανο και ένα φύλλο δάφνης.

Μετά από ένα περίπου μήνα, το λάδι είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί. Πρέπει, ωστόσο, να αφαιρέσουμε τις πιπεριές μετά τις πρώτες τριάντα ημέρες, διότι η γεύση γίνεται πιο δυνατή. Το λάδι με τις πιπεριές είναι πολύ εύγευστο και πικάντικο, λιγότερο βέβαια από το φυσικό πιπέρι.

Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε με μπαχαρικά όπως το γαρίφαλο, το μαύρο πιπέρι αλλά το σκόρδο και το λεμόνι.

Από την ελιά.

(φωτογραφία από dag magnus)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>