ηλιακοί φούρνοι εν δράσει!

http://www.youtube.com/watch?v=9-O_ccMY6Hk&feature=player_embedded#!

Έχετε δοκιμάσει ποτέ κατσικάκι στη γάστρα μαγειρεμένο σε ηλιακό φούρνο; Εάν όχι ευκαιρία να ταξιδέψετε μέχρι τη Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα στη Χιλή! Το οικογενειακό εστιατόριο Villaseca Solar Restaurant, σε ελεύθερη μετάφραση Ηλιακό Εστιατόριο η Ξηρή Βίλλα (!), προσφέρει όλα του τα εδέσματα μαγειρεμένα σε ηλιακούς φούρνους, εγκατεστημένους στην αυλή του.

Η ιστορία έχει ως εξής: οι κάτοικοι της μικρής πόλης Villaseca, εξ” ού και το όνομα του εστιατορίου, με πανεπιστημιακή και κυβερνητική βοήθεια έγιναν ειδικοί στην τέχνη του ηλιακού μαγειρέματος εκμεταλλευόμενοι τις υψηλές θερμοκρασίες, το ζεστό κλίμα και την μόνιμη ηλιοφάνεια της περιοχής τους, εγκαταλείποντας την μέχρι τότε τακτική αναζήτησης ξύλων για το μαγείρεμά τους.

Οι Carvaja προχώρησαν λίγο παραπέρα κάνοντας την τακτική αυτή επιχείριση και εγκαθιστώντας στην αυλή τους 10 ηλιακούς φούρνους όπου ψήνουν αργά όλα τους τα φαγητά για να ταΐσουν καθημερινά μέχρι και 70 ανθρώπους!

από το treehugger.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>