πορτοκάλια σε κονιάκ για εκλεπτυσμένους ουρανίσκους

 

Το αγαπημένο φρούτο του χειμώνα μπορεί να γίνει το πιο γευστικό επιδόρπιο για τις γιορτινές μέρες. Ακολουθήστε τη συνταγή, συσκευάστε τα σε μικρά βαζάκια και δωρίστε τα στους αγαπημένους σας για τις γιορτές.

 

Υλικά που θα χρειαστείτε:

12 μικρά πορτοκάλια

350 γρ. ζάχαρη

350 ml νερό

300 ml κονιάκ

2 βαζάκια του 1 λίτρου ή περισσότερα μικρότερα

Ξύστε τα πορτοκάλια. Σιγοβράστε το ξύσμα σε νερό για 30 δευτερόλεπτα, σουρώστε το και κρατήστε το.

Ξεφλουδίστε τα πορτοκάλια μέχρι να αποκαλυφθεί η σάρκα τους. Πρέπει να διακρίνονται οι μεμονωμένες φέτες που περιέχουν το χυμό.

Ζεστάνετε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα, φροντίζοντας να διαλυθεί όλη η ζάχαρη. Σιγοβράστε τα πορτοκάλια στο σιρόπι για 2 λεπτά και μετά βγάλτε τα. Βράστε το σιρόπι άλλα 5 λεπτά και μετά τραβήξτε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.

Γεμίστε τα γυάλινα βάζα, που έχετε ήδη αποστειρώσει, με τα πορτοκάλια και ρίξτε σε κάθε βάζο λίγο ξύσμα από αυτό που κρατήσατε.

Προσθέστε στο σιρόπι το κονιάκ και περιχύστε τα πορτοκάλια μέχρι να καλυφθούν πλήρως (μέχρι το χείλος του βάζου).

Σφραγίστε τα βάζα και αφήστε τα σε σκοτεινό μέρος για 2 μήνες προτού τα ανοίξετε. Όταν ανοιχθούν διατηρούνται για 6 μήνες, εφόσον καλύπτονται από το σιρόπι.

Τη συνταγή θα τη βρείτε στο βιβλίο συντηρώ των εκδόσεων ψύχαλου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>