συνδυάζοντας το κρέας με κρασί

 

Ένα καλομαγειρεμένο κρέας μπορεί να απογειωθεί γευστικά όταν συνοδεύεται από ένα σωστά επιλεγμένο κρασί. Ο οινολόγος Αργύρης Τσακίρης μάς αποκαλύπτει όλες τις γευστικές αρμονίες.

… Ένα λιπαρό αρνί συνδυάζεται ακόμα και με ένα λευκό κρασί με αρκετή οξύτητα, όπως ένα Ασύρτικο Το κόκκινο κρέας του κυνηγιού απαιτεί κρασιά με πλούσια γεύση. Το αρνί θέλει κρασιά κόκκινα, σχετικά τανικά, ενώ το χοιρινό και το μοσχάρι γάλακτος χρειάζονται λευκά πλούσια κρασιά, ροζέ έντονα ή ελαφριά ερυθρά. Τα ψητά πουλερικά χρειάζονται λευκά ή κόκκινα λεπτά κρασιά, και τα μαγειρεμένα λευκά λευκά. Ο κόκορας κρασάτος θέλει γεμάτα πλούσια κρασιά λευκά ή κόκκνα, αντίστοιχα με το κρασί που έχει μαγειρευτεί.

 Απόσπασμα από το βιβλίο Ελληνική Οινογνωσία των Εκδόσεων Ψύχαλου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>