συνταγή: μπρόκολο ογκρατέν με λουκανικάκια φρανκφούρτης

Η εμμονή μας με την εποχική μαγειρική (= μαγειρεύουμε με υλικά που είναι της εποχής) μας έκανε να ανακαλύψουμε μια υπέροχη συνταγή με ένα χειμερινό λαχανικό που είτε το λατρεύεις είτε το σιχαίνεσαι: το μπρόκολο!

Μπρόκολο στο φούρνο με λουκανικάκια φρανκφούρτης!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κιλό μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

4 λουκάνικα φρανκφούρτης σε χοντρές ροδέλες

2 κουτ. σ. λάδι

1/2 φλιτζ. ρεγκάτο σε κυβάκια

3 κουτ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι & πιπέρι

Ύλικά για κρέμα ογκρατέν:

200 γρ. τυρί κρέμα + 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό + 200 γρ. κρέμα γάλακτος + 2 κουτ. σ. μουστάρδας+ 1 αυγό

Υλικά για πασπάλισμα

λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο + λίγη παρμεζάνα

Εκτέλεση της συνταγής

1. Βράζετε σε αλατισμένο νερό το μπρόκολο και το στραγγίζετε. Θα πρέπει το μπρόκολο να κρατάει λίγο για να μην σας λιώσει μετά στο φούρνο. Τοποθετήστε το σε βουτυρωμένο ταψάκι.

2. Σοτάρετε στο λάδι τα φρέσκα κρεμμύδια και τα λουκάνικα, προσθέστε το μαιντανό και όταν πάρουν χρώμα ρίξτε τα πάνω στο μπρόκολο που έχετε ήδη τοποθετήσει στο ταψάκι. Σκορπίστε από πάνω και τα κυβάκια ρεγκάτο.

3. Χτυπήστε όλα τα υλικά της κρέμας ογκρατίν στο μπλέντερ και μόλις όταν έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα περιχύστε το πάνω στο μπρόκολο.

4. Πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα και μαϊντανό και ψήστε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Συνδυάστε το φαγητό σας με ένα λευκό με γεμάτη γεύση όπως το chardonnay.

Η συνταγή είναι από το βιβλίο των εκδόσεων ψύχαλου: Από την κουζίνα και την κάβα

photo credit: wanko

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>