ένα ξενοδοχείο από σκουπίδια: το μήνυμα διαμαρτυρίας ενός καλλιτέχνη

Διαβάσαμε στην ιστoσελίδα του  bbc την είδηση της δημιουργίας ενός ξενοδοχείου από σκουπίδια στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης τουρισμού στην Ισπανία.

Ο γερμανός καλλιτέχνης ha schult, που εμπνεύστηκε και υλοποίησε αυτό το project, δηλώνει πως με το έργο αυτό θέλει να φέρει το θέμα της μόλυνσης των θαλασσών στην επιφάνεια.

Το ξενοδοχείο αποτελείται από 5 δωμάτια και τα σκουπίδια που έχουν χρησιμποιηθεί για την κατασκευή του προέρχονται κατά 30- 40% από αντικείμενα που έχουν ξεβρατστεί στις ακτές της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γερμανός καλλιτέχνης  χρησιμοποιήσει τα σκουπίδια σαν υλικό για τα έργα του. Το 1996 παρουσιασε μια εγκατάσταση που αποτελούνταν από 1000 ανθρώπινες μορφές σε φυσικό μέγεθος, φτιαγμένες εξ ολοκλήρου από σκουπίδια- trush peοple.

δείτε το σχετικό βίντεο: trash hotel

photo credits: tom maisey

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>