βάλσαμο χειλιών με βανίλια & μέλι

Διαβάστε τη συνταγή για ένα πλούσιο και καταπρϋντικό βάλσαμο για τα χείλη που μπορείτε να χρησιμοποιείτε καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Εκτός απο τα χείλη μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί, λόγω της αντιμικροβιακής του δράσης, πάνω σε μικρές εκδορές και κοψίματα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας αμυγδαλέλαιο
  • 1  1/2  κουτ. γλυκού φυσικό κερί μέλισσας
  • 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας

Οδηγίες παρασκευής:

  1. Ζεστάνετε μέσα σε ένα μικρό κατσαρολάκι με τη μέθοδο του μπεν μαρί, το μέλι, το κερί και το αμυγδαλέλαιο μέχρι να λιώσει το κερί και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  2. Κατεβάστε το κατσαρολάκι από το μπεν μαρί και προσθέστε τις σταγόνες του αιθέριου ελαίου ανακατεύοντας καλά το μίγμα. Βουτήξτε το κατσαρολάκι μέσα σε ένα μεγλύτερο μπολ που θα έχετε γεμίσει με κρύο νερό και παγάκια. Με πολύ γρήγορες κινήσεις και με τη βοήθεια ενός κουταλιού ανακατέψτε έντονα για 30 με 60 δευτερόλπτα, όσπου το μίγμα να μοιάζει με παχύρευστο φιστικοβούτυρο. Το χρώμα του πρέπει να είναι ανοιχτό μπεζ- κίτρινο.
  3. Αδειάστε με το κουτάλι το μίγμα μέσα σε βαζάκια από σκούρο γυαλί που κλείνουν ερμητικά και αφήστε το να «κάτσει» για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τη χρήση.

Το βάλσαμο δεν χρειάζεται να διατηρείται στο ψυγείο και καλό είναι να καταναλώνεται μέσα σε διάστημα 1 έτους.

  • Συνιστάται για: όλους, ειδικό και για παιδιά
  • Χρήση: στα χείλια, σε γρατζουνιές, μικροεκδορές, γρατζουνίσματα
  • Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 30 λεπτά + 2 ώρες για να ξεκουραστεί το μίγμα στο βάζο
  • Εργαλεία που θα χρειαστείτε: κουτάλι ή μικρός αυγοδάρτης για το ανακάτεμα
  • Αποθηκέυστε σε: πλαστικά ή γυάλινα βάζα με καπάκι
  • Παραγώμενη ποσότητα: περίπου 2 1/2 κουταλιές της σούπας

photo credits: siona watson

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>