οι μελισσοκόμοι του Τόκυο

Η μελισσοκομία στο κέντρο της πόλης δεν είναι κάτι περίεργο για την πόλη του Τόκυο. Από το 2003 το πιο κεντρικό κομμάτι της πόλης, η Ginza, όπου φιλοξενούνται τα μεγαλύτερα και ακριβότερα εμπορικά κέντρα και κτίρια γραφείων έχει γίνει το μελισσοκομικό κέντρο της πόλης.

Η έλλειψη φυσικών εχθρών και η απαγόρευση της χρήσης φυτοφαρμάκων στους δημόσιους και ιδιωτικούς κήπους κάνει το Τόκυο ιδιαίτερα φιλόξενο για αυτά τα εργατικά έντομα. Η μη κυβερνητική οργάνωση Ginza honey project ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια τη μελισσοκομία στις ταράτσες των κτιρίων της πιο αστικοποιημένης περιοχής της πόλης και διατηρεί πλέον γύρω στις 300.000 μέλισσες, ενώ η παραγωγή  μελιού φτάνει τα 760 κιλά το χρόνο. Το μέλι χρησιμοποιείται από ένα διάσημο ζαχαροπλαστείο για την παρασκευή γλυκισμάτων που πωλούνται αποκλειστικά στην περιοχή της Ginza και γίνονται ανάρπαστα!

Βέβαια το urban farming στο Τόκυο δεν σταματά μόνο στις μέλισσες. Η δημιουργία λαχανόκηπων και ανθόκηπων στις ταράτσες είναι επίσης πολύ διαδεδομένη και πολλές εταιρείες ενθαρρύνουν του υπαλλήλους τους να περνούν  το διάλειμμα από τη δουλειά τους στην ταράτσα κάνοντας κηπουρική.

Διαβάστε περισσότερα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>