φυσικά δολώματα για σαλιγκάρια

 

Αν οι βροχές φέρνουν μαζί και την απειλή των σαλιγκαριών στον κήπο σας τότε δεν έχετε τίποτα να φοβάστε αν είστε προετοιμασμένοι. Βρήκαμε και σας δίνουμε μερικά φυσικά δολώματα για να πιάσετε τα σαλιγκάρια προτού φτάσουν στα φυτά σας.

Παραχώστε μερικά ρηχά λεκανάκια στο χώμα γύρω- γύρω από τα λαχανικά σας. Μια έυκολη και φτηνή λύση είναι τα κεσεδάκια από τα γιαούρτια. Φροντίστε ώστε το χείλος του κεσέ να είναι ακριβώς στο ύψος της επιφάνειας του εδάφους. Στόχος σας είναι να προσελκύσετε τα σαλιγκάρια στη λεκάνη ώστε να πέσουν μέσα και να παγιδευτούν.

Τα πιο διαδεδομένα φυσικά δολώματα για τα σαλιγκάρια είναι:

  • η μπύρα
  • ένα μίγμα από ξίδι μηλίτη και ζάχαρη
  • ένα έγχυμα από φλούδες φρούτων (κυρίως εσπεριδοειδών) που θα το παρασκευάσετε μουλιάζοντας τις φλούδες μέσα σε 1 λίτρο νερό που θα έχετε προσθέσει 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά και 1/2 φλιτζάνι μπύρα.

Άλλος τρόπος για να αποφύγετε τα σαλιγκάρια είναι να σκορπίσετε ροκανίδι γύρω από τα φυτά, μιας και το σαλιγκάρι αποφεύγει τις σκληρές και ανώμαλες επιφάνειες ή να χρησιμοποιήσετε προστατευτικά φυτοπροστατευτικά τούνελ και να καλύψετε την καλλιέργειά σας. Η τελευταία μέθοδος θα σας απαλλάξει και από τους υπόλοιπους εχθρούς των λαχανικών, καθώς και από τα προβλήματα που δημιουργούν οι ακραίες καιρικές συνθήκες. 

Το φυτοπροστατευτικό κάλυμμα της φωτογραφίας διατίθεται από τη living green

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>