ποδήλατα cargo::με άρωμα κοπεγχάγης

Αν έχετε επισκευθεί ποτέ την όμορφη Κοπεγχάγη θα θυμάστε σίγουρα το πλήθος των ποδηλάτων που κυκλοφορούσαν στους ποδηλατόδρομους. Για τους κατοίκους αυτής της πόλης, το ποδήλατο αποτελεί το βασικό μέσο μεταφοράς και έτσι έχουν από παλιά δημιουργήσει διάφορες παραλλαγές για να εξυπηρετούν τις καθημερινές τους ανάγκες.

Τα ποδήλατα τύπου cargo είναι εκείνα που προσφέρουν τη δυνατότητα μεταφοράς είτε μεγάλων αντικειμένων είτε μικρών παιδιών και κατοικιδίων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Το πιο κλασικό ίσως ποδήλατο cargo είναι το διάσημο ποδήλατο της Χριστιανίας

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται και οι απαιτήσεις της καθημερινότητας αλλάζουν, καινούρια μοντέλα ποδηλάτων cargo βγαίνουν στην αγορά με μεγάλες αξιώσεις. Οι εταιρίες υποστηρίζουν ότι οι πωλήσεις αυξάνονται και οι κατασκευαστές διατείνονται ότι η ποδηλασία με ένα τέτοιο ποδήλατο δεν ήταν ποτέ πιο απολαυστική.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται το τελευταίο μοντέλο της Bullitt, που έχει καταφέρει να κατασκευάσει ένα ποδήλατο cargo με αλουμινένιο σκελετό και βάρος 20- 24 κιλά!

Λέτε κάποτε να δούμε και στην Αθήνα τέτοια ποδήλατα;

photo credit: larryvsharry

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>