made of new york: έπιπλα από επαναχρησιμοποιημένα ξύλα

Οι περισσότεροι βλέπουμε τους σωρούς από τις ξύλινες παλέτες συσκευασίας και τα παλιά ξύλα οικοδομής που προεξέχουν από τους κάδους και δεν δίνουμε καμία σημασία. Για eμας  τα υλικά αυτά δεν είναι τίποτε περισσότερο από σκουπίδια που θα πρέπει να μαζευτούν όσο το δυνατό γρηγορότερα.

Στα μάτια όμως ενός πρώην creative director του IKEA, ενός έμπειρου επιπλοποιού και ενός ειδικού στην ξυλεία και τις κατασκευές τα ξύλα αυτά δεν είναι παρά ιδανικές πρώτες ύλες για τις κατασκευές τους.

Ο John-Michael Ekeblad, ο Jonathan Locke και ο Brian Kane είναι οι 3 εμπνευσμένοι άνθρωποι πίσω από τη σειρά επίπλων made of new york! Με έδρα τη Νέα Υόρκη, μαζέυουν την ξυλεία τους από τους δρόμους της πόλης και κατακευάζουν τα έπιπλα που σχεδιάζουν στο εργαστήριό τους στο bronx. Τα ξύλα δέχονται ελάχιστη επεξεργασία μιας και η πατίνα του χρόνου είναι για αυτούς ανεκτίμητη, ενώ η όλη διαδικασία κατασκευής που ακολουθείται βασίζεται σε οικολογικές πρακτικές.

Μήπως τελικά να ξανασκεφτούμε τον ορισμό των σκουπιδιών;

photo credits: madeofnewyork.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>