πότε πρέπει να σκάψω το χώμα;

Φεβρουαρίου 12, 2011 | κηπουρική | Το σχόλιο σας »

Η προετοιμασία του χώματος  πρέπει να γίνεται στον κατάλληλο χρόνο προκειμένου να μην διακινδυνεύσετε την καταστροφή της δομής του. Για να είστε πάντα σίγουροι, κάντε αυτό το μικρό τεστ πριν ξεκινήσετε το σκάψιμο!

Το τεστ ετοιμότητας του εδάφους

Πάρετε μια χούφτα χώμα και σφίξτε τη μέσα στην παλάμη σας. Ανοίξτε έπειτα την παλάμη σας και παρατηρήστε το χώμα.

  • Αν έχει γίνει σχεδόν σκόνη τότε το έδαφος είναι πολύ ξηρό. Για να το καλλιεργήσετε θα πρέπει να περιμένετε είτε να βρέξει είτε να το ποτίσετε καλά μέχρι να μαλακώσει καλά η επιφάνειά του σε βάθος λίγων εκατοστών και να επέμβετε την επόμενη μέρα.
  • Αν σφίγγοντας το χώμα τρέχουν από την παλάμη σας νερά και το χώμα έχει γίνει λάσπη τότε είναι πολύ υγρό και θα πρέπει να περιμένετε να στεγνώσει.
  • Αν το χώμα είναι νωπό και καθώς ανοίγετε την παλάμη σας διακρίνετε τους σβώλους ακέραιους τότε είστε έτοιμοι για σκάψιμο!

Οι πληροφορίες είναι από το βιβλίο Τα μυστικά του γόνιμου εδάφους των εκδόσεων ψύχαλου

photo credit: mrsraggle / creative commons

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Το σχόλιο σας