πώς να διαλέξω παράθυρα για το σπίτι;

Αν είστε στη φάση της ενεργειακής αναβάθμισης του σπιτιού σας και ψάχνετε τα κατάλληλα παράθυρα, θα πρέπει να ξέρετε και λίγη ορολογία!

  • Δείκτης U:  συντελεστής που δείχνει την ικανότητα της γυάλινης επιφάνειας να επιτρέπει τη μεταφορά θερμότητας. Όσο πιο χαμηλός τόσο καλύτερη θερμομόνωση προσφέρουν.
  • Low-e: λεπτό επίχρησιμα που εμποδίζει τη θερμότητα να διαφύγει προς τα έξω το χειμώνα και να εισέλθει προς τα μέσα το καλοκαίρι.
  • Συντελεστής ηλιακού κέροδους SHGC: εκφράζει την ικανότητα των γυάλινων επιφανειών να παρεμποδίζουν την μεταφορά ηλιακής ακτινοβολίας μικρού μήκους κύματος. Στα θερμά κλίματα πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο μικρός.
  • Οπτική διαπερατότητα VT: μας δείχνει το ποσοστό της ορατής ακτινοβολίας που περνά μέσα από το τζάμι. Υψηλό VT σημαίνει καλύτερος φυσικός φωτισμός.

Να έχετε πάντα κατά νου ότι τα ανοίγματα και οι γυάλινες εξωτερικές επιφάνειες του σπιτιού παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή του απόδοση. Οι επιλογές που προσφέρονται σήμερα στην αγορά είναι πάρα πολλές, για αυτό εμπιστευτείτε την επιλογή του κουφώματος που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες σε έναν έμπειρο μηχανικό.

photo credits: bazylek / c.c.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>