τατουάζ χένας : ενημερωθείτε για να μην κινδυνεύσετε

Αν σκέφτεστε το καλοκαίρι να κάνετε ένα τατουάζ χένας καλό είναι να ενημερωθείτε για τις διαφορές ανάμεσα στην ακίνδυνη φυσική χένα και την επικίνδυνη μαύρη χένα που χρησιμοποιείται στις υπαίθριες καλοκαιρινές αγορές.

Τα τατουάζ μαύρης χέννας μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης χρωστικών ουσιών στην πάστα.  Τα συμπτώματα εμφανίζονται μετά από λίγες (3-12) μέρες, ενώ τα σοβαρά περιστατικά χρειάζονται επείγουσα ιατρική φροντίδα και εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Πώς  ξεχωρίζει το τατουάζ φυσικής χέννας από το τατουάζ μαύρης χέννας;

  • Το χρώμα της πάστας με φυσική χέννα κυμαίνεται από πράσινο καφέ μέχρι καφέ. Αν το χρώμα της πάστας που χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες / δημιουργοί των τατουάζ είναι πιο σκούρο (μαύρο) τότε πιθανότατα έχουν προστεθεί στη πάστα χρωστικές.
  • Αν σας πουν ότι μπορείτε να αφαιρέσετε την πάστα από το σημείο εφαρμογής μετά από πάροδο μιας μόνον ώρας και παρ” όλα αυτά θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε πρόκειται σίγουρα για μαύρη χέννα. Η φυσική χέννα για να καταφέρει να βάψει το σώμα με ένα καλό σκούρο κοκκινοκάστανο χρώμα. πρέπει να παραμείνει στο δέρμα για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οι πληροφορίες είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΦ

photo credits: david dennis photos / c.c.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>