αγγούρι :: μυστικά καλλιέργειας

Μαρτίου 3, 2011 | κηπουρική | 1 σχόλιο »

Όποια ποικιλία αγγουριού κι αν καλλιεργήσετε, οι προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη σοδειά είναι οι ίδιες: εύφορο χώμα, άπλετο φως, επαρκές πότισμα και ζέστη.

 Περίοδος σποράς:  σπέρνετε όταν η θερμοκρασία του εδάφους και της ατμόσφαιρας είναι τουλάχιστον 15°C. Αν σπέρνετε απευθείας στο έδαφος βεβαιωθείτε ότι η περίοδος των εαρινών παγετών έχει τελειώσει. Το αγγούρι είναι πολύ ευαίσθητο στο κρύο και οι σπόροι του δεν βλαστάνουν αν το έδαφος έχει θερμοκρασία < 10°C. Για να ζεστάνετε το χώμα καλύψτε το με μαύρο πλστικό που στη συνέχεια θα αφαιρέσετε.

Αποστάσεις σποράς: Όταν φυτεύετε απευθείας στο χώμα, σπείρετε του σπόρους σε βάθος 3- 4 εκ. και σε απόσταση 30 εκ. μεταξύ τους κατά μήκος της γραμμής φύτευσης

Πότισμα: δεν πρέπει να ξεχνάτε να ποτίζετε τις αγγουριές τακτικά. Αν το φυτό αναπτύσσεται σε ξηρικές συνθήκες τότε το πιθανότερο είναι ότι θα φάτε πικρά αγγούρια.

Λίπανση: τα αγγούρια έχουν μεγάλες απαιτήσεις σε άζωτο. Συνήθως η προσθήκη κομπόστ ή χωνεμένης κοπριάς κατά τη φύτευση σε συνδυασμό με ένα καλής ποιότητας χώμα είναι αρκετό για την καλή ανάπτυξη του φυτού

Ηλιοφάνεια: άπλετο φως

Έδαφος: καλά στραγγιζόμενο & εύφορο έδαφος, πλούσιο σε οργανική ουσία. ph 6- 6,5

Και φυσικά αν θέλετε να το καλλιεργήσετε στο μπαλκόνι μην ξεχάσετε την τεχνική των κατακόρυφων λαχανόκηπων!

photo credit: yogendra 174 / c.c.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Comment on “αγγούρι :: μυστικά καλλιέργειας”

  1. 1 Aγγούρι: μυστικά καλλιέργειας | EcoNews.gr said at 1:55 μμ on Απριλίου 13th, 2011:

    [...] Πηγή Livingreen AKPC_IDS += "54155,";Popularity: unranked           0 Αξιολογήστε το άρθρο window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: 'your app id', status: true, cookie: true, xfbml: true}); }; (function() { var e = document.createElement('script'); e.async = true; e.src = document.location.protocol + '//connect.facebook.net/en_US/all.js'; document.getElementById('fb-root').appendChild(e); }()); Σχολιάστε Share on FacebookTweet it  Εκτύπωση [...]

Το σχόλιο σας