ένα χαλαρωτικό μπάνιο για το μωρό σας

Αν στο άκουσμα του μπάνιου υπό το φως των κεριών φαντάζεστε ρομαντικές στιγμές χαλάρωσης με τον σύντροφό σας, σάς έχουμε μια άλλη εναλλακτική προσέγγιση που μπορείτε να μοιραστείτε με το νεογέννητο βρέφος σας.

Ο χαμηλός φωτισμός των κεριών  και το ζεστό νερό της μπανιέρας μπορεί να θυμίζουν στο μωρό σας την περίοδο της κύησης, κάτι που συνήθως λειτουργεί ηρεμηστικά και ανακουφιστικά. Απλά προσέξτε να τοποθετήσετε το κερί σε ένα ασφαλές σημείο που να μην εμποδίζει τις κινήσεις σας και επιλέξτε αν είναι δυνατό φυσικό κερί. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καίτε κερί με συνθετικό άρωμα σε οποιοδήποτε χώρο βρίσκεται το μωρό σας.

Σε μωρά ηλικίας άνω των 6 μηνών μπορείτε να συνδυάσετε το μπάνιο με χαμηλό φωτισμό με λίγη αρωματοθεραπεία. Στάξτε στη συσκευή αρωματοθεραπείας που έχετε στο σπίτι μια σταγόνα αιθέριο έλαιο λεβάντας ή αν δεν έχετε συσκευή βρέξτε απλά ένα βαμβακερό πανάκι, στάξτε μια σταγόνα λεβάντας και ακουμπήστε το πάνω στο ζεστό σώμα του καλοριφέρ στο μπάνιο. Αυτό θα  βοηθήσει το μωρό σας  να χαλαρώσει ακόμα περισσότερο, ειδικά την ώρα πριν από τον ύπνο.

Οι πληροφορίες είναι από το βιβλίο natural baby care της colleen k. dodt.

photo credit: cliffchen 1973 / c.c.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>