φτιάξτε σπιτική λεμονάδα

Αν η λεμονιά σας δεν σταματά να παράγει λεμόνια, τι καλύτερο από το να εκμεταλλευτείτε το χυμό τους και να φτιάξετε σπιτική λεμονάδα. Τη συνταγή μάς την έδωσε μια φίλη που φτιάχνει κάθε χρόνο μπουκάλια λεμονάδας που τα διατηρεί όλο τον χρόνο στην κατάψυξη!

Επειδή ο καθένας έχει στη διάθεσή του διαφορετικές ποσότητες λεμονιών θα σας δώσουμε την αναλογία των υλικών ώστε να μπορείτε να την προσαρμόζετε ανάλογα:

Για κάθε ποτήρι χυμού λεμονιού χρειάζεστε ένα ποτήρι νερό και ένα ποτήρι ζάχαρη (η λεμονάδα που θα φτιάξετε είναι σιρόπι που θα το αραιώνετε στο ποτήρι πριν το σερβίρετε)

  • Σε μια κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη και το νερό και βράζετε το μίγμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σχηματιστεί ένα αραιό σιρόπι.
  • Κατεβάζετε από τη φωτιά, αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και έπειτα προσθέτετε το χυμό λεμονιού.
  • Ανακατεύετε καλά για να ομογενοποιηθεί το μίγμα και το βάζετε αμέσως σε αποστειρωμένα μπουκάλια.

Η λεμονάδα διατηρείται στην κατάψυξη και πρέπει να καταναλώνεται αμέσως μόλις ξεπαγώσει. Επομένως, αγοράστε το κατάλληλο μέγεθος μπουκαλιών.

photo credit: claire l. evans / c.c.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>