χρόνια πολλά wwf!

Η WWF κλείνει φέτος τα 50 της χρόνια και η αγγλική Royal mail αποφάσισε να την τιμήσει εκδίδοντας μια συλλεκτική σειρά 10 γραμματοσήμων με τα ζώα που ωφελήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια από το έργο της.

Eπιλέχθηκαν είδη από όλο τον κόσμο και η τελική λίστα περιλαμβάνει: τον αφρικανικό ελέφαντα, το γορίλλα, την τίγρη της Σιβηρίας, την πολική αρκούδα, τη λεοπάρδαλη amur, το κόκκινο πάντα, τον μάυρο ρινόκερο, τον αφρικανικό άγριο σκύλο, τον ιβηρικό λύγκα και τον πίθηκος golden lion tamarin.

Κάθε γραμματόσημο θα έχει στην μπρoστινή του όψη την εικόνα του ζώου και το γνωστό λογότυπο του ασπρόμαυρου πάντα. Η WWF δημιουργήθηκε το 1961 από μια ομάδα ειδικών επιστημόνων με σκοπό την επίλυση περιβαλλοντικών προβλημάτων σε όλο τον κόσμο. Σήμερα αριθμεί περί τα 5 εκατ. μέλη παγκοσμίως και στο επίκεντρο των προσπαθειών της παραμένει η προστασία της φύσης, η κλιματική αλλαγή και η προσπάθεια για βιώσιμη χρήση των διαθέσιμων φυσικών πόρων.  Τα αποτελέσματα των ερευνών της έχουν δείξει ότι περίπου το 1/4 ων θηλαστικών και το 1/3 των αμφίβιων ειδών απειλούνται με εξαφάνιση λόγω της μαζικής καταστροφής των δασών σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η WWF Ελλάδας ξεκίνησε τη δράση της ήδη από το 1969, αλλά μόλις το 1990 πήρε τη μορφή αυτόνομης εθνικής οργάνωσης με ιδρυτικά μέλη τον Λουκ Χόφμαν και τον αρχιτέκτονα Θύμιο Παπαγιάννη.

Photo credit: royalmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>