ανακαλύψτε τα πάρκα της αθήνας

Κι όμως η Αθήνα έχει πάρκα! Αν σας αρέσει η επαφή με τη φύση, αν θέλετε να απολαύσετε έναν ήσυχο περίπατο ή μια βόλτα με το ποδήλατό σας μακριά από τα αυτοκίνητα, αν θέλετε να κάνετε ένα πικ νικ με τους φίλους ή την οικογένειά σας τότε τι καλύτερο από το να επισκεφθείτε το πλησιέστερο πάρκο.

Τα πάρκα της Αττικής μπορεί να είναι λίγα, αλλά είναι υπαρκτά. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι τα αγνοούμε και ακόμα και αν βρίσκονται πολύ κοντά στο σπίτι μας πιθανόν και να μην τα έχουμε επισκεφθεί ποτέ. Εμείς βρήκαμε την πολύ ενημερωμένη ιστοσελίδα της περιφέρειας Αττικής attiko-prasino.gr  που με τον πιο εύκολο τρόπο μάς ενημερώνει για τα πάρκα του δήμου που θα επιλέξουμε.

Μέσα στην ιστοσελίδα θα βρείτε χάρτες, περιγραφές και φωτογραφίες για τους χώρους πρασίνου, μικρούς και μεγάλους, κάθε δήμου. Ψάχνοντας λίγο παραπάνω θα ανακαλύψετε πως πολλά πάρκα έχουν οργανωμένους συλλόγους εθελοντών που τα σαββατοκύριακα οργανώνουν δράσεις καθαρισμού& φροντίδας.

Αν βγούμε λίγο από τη ρουτίνα της πόλης και ανακαλύψουμε τις ωραίες της γωνιές τότε ίσως επιτέλους να την αγαπήσουμε. Καλή βόλτα!

photo credit: kkoukopoulos  / c.c.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “ανακαλύψτε τα πάρκα της αθήνας

  1. Πίνγκμπακ: ανακαλύψτε τα πάρκα της αθήνας | GreekRSS.com | RSS Aggregator | Ειδήσεις | Ενημέρωση | Νέα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>