ηλιακά laptop από την futjitsu & τη samsung

Την προηγούμενη εβδομάδα δύο Αμερικανοί σχεδιαστές, η Laura Karnath & ο Carl Burdick, παρουσίασαν για λογαριασμό της Fujitsu το σχέδιο του φορητού υπολογιστή Lifebook Leaf που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια .

Τo Lifebook Leaf είναι εφοδιασμένο με ηλιακές κυψέλες, εύκαμπτη οθόνη ΟLED και είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικά πολυκαρβονικά υλικά.

Ο διοργανωτής του διαγωνισμού στο πλαίσιο του οποίου παρουσιάστηκε το Lifebook Leaf  εξέφρασε την πεποίθηση πως η εν λόγω τεχνολογία δεν θα μεταφραστεί σε εμπορικά εκμεταλλεύσιμο προϊόν, αλλά η κορεατική Samsung βάλθηκε να διαψεύσει του «άπιστους».

Στο δεύτερο Africa Regional Forum που πραγματοποιήθηκε στο Ναϊρόμπι της Κένυας η  Samsung αποκάλυψε το ηλιακό netbook NC215S. Σκοπός της εταιρίας είναι η εξυπηρέτηση περιοχών, ιδιαίτερα της αφρικανικής ηπείρου,όπου δεν υπάρχει ηλεκτρικό δίκτυο.

Παρότι η τεχνολογία ακόμα δεν θεωρείται εμπορικά εκμεταλλεύσιμη η Samsung ευελπιστεί να εισέλθει δυναμικά με τον ηλιακό φορητό υπολογιστή στην αναδυόμενη αφρικανική αγορά, χωρίς ωστόσο να ανακοινώσει σαφές χρονοδιάγραμμα.

πηγή: econews

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>