συνταγή :: mini παγωτά με φρέσκα φρούτα

Ο καιρός άρχισε να φτιάχνει, οι μέρες γίνονται όλο και πιο ηλιόλουστες και η διάθεση για παγωτό φουντώνει! Τι θα λέγατε για μικρά ξυλάκια γρανίτας με φρέσκα φρούτα και χαμηλές θερμίδες; Είναι ιδανικά για μικρούς και μεγάλους και χρειάζονται μόνο 10- 15 λεπτά προετοιμασίας!

{Υλικά που θα χρειαστείτε για 8 παγωτά}

  • 600 γρ. φρεσκοστυμμένος χυμός (πορτοκάλι ή μήλο ή ανανά) ή 450 γρ. φρέσκων φρούτων όπως φράουλα.
  • 40- 50 γρ. ξανθή κρυσταλλική ζάχαρη (προαιρετικό)
  • 8 θήκες για παγωτά των 80 ml

{Οδηγίες προετοιμασίας}

Ξεπλύνετε αρχικά τις θήκες του παγωτού με κρύο νερό και βάλτε τις βρεγμένες στην κατάψυξη.

Αν χρησιμοποιήσετε χυμό: ρίξτε τον προσεκτικά μέσα στην παγωμένη θήκη και στη συνέχεια στερεώστε από πάνω τα ξυλάκια από όπου θα πιάνετε το παγωτό.

Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα φρούτα: καθαρίστε τα ή ξεπλύνετέ τα και κόψτε τα αν είναι μεγάλα στη μέση. Βάλτε τα φρούτα σε ένα τηγανάκι, προσθέστε τη ζάχαρη και 150 ml νερό. Μαγειρέψτε τα σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά, ώσπου το φρούτα να μαλακώσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν κι έπειτα αδειάστε το περιεχόμενο του τηγανιού μέσα στο μπλέντερ και φτιάξτε έναν πουρέ. Περάστε τον πουρέ από μη μεταλλική σίτα για να απομακρύνετε τυχόν σποράκια και κουκούτσια. Προσθέστε στον πουρέ νερό ή χυμό πορτοκαλιού μέχρι να γίνει περίπου 600 ml. Τέλος χύστε το παχύρευστο υγρό μέσα στις θήκες του παγωτού και στερεώστε τα ξυλάκι από όπου θα τα πιάνετε.

Καταψύξτε για τουλάχιστον 4 ώρες και καταναλώστε τα μέσα στις επόμενες 2-3 μέρες.

photo credit: sean rogers1  / c.c.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>