οι τάσεις της κηπουρικής σε 12 χώρες του κόσμου

Κάθε λαός, ανάλογα με το κλίμα της χώρας του, την κουλτούρα  και την κοινωνική του δομή αντιμετωπίζει την κηπουρική με πολύ διαφορετικό τρόπο. Μια έρευνα που διεξήχθει το 2010 για λογαριασμό της εταιρείας  Husqvarna έδειξε τα παρακάτω πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα:

{Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής} Η τάση που επικρατεί στην κηπουρική συνοψίζεται στην εξής πρόταση  «ο θρίαμβος του ερασιτέχνη»!

{Ηνωμένο Βασίλειο} Στη Βρετανία οι ερασιτέχνες κηπουροί αντιμετωπίζουν τον κήπο τους σαν ένα επιπλέον μέλος της οικογένειας τους. Σκοπός είναι η επίτευξη μιας όμορφης και εύρωστης βλάστησης.

{Νότια Αφρική} Στη νότια Αφρική μόνο η φαντασία και η αισθητική του κηπουρού βάζουν τα όρια στις επιλογές των φυτών. Mix and match από όλα τα είδη του κόσμου φτιάχνουν έναν πολυεθνικό κήπο.

{Αυστραλία} Όλα περνούν μέσα από το πρίσμα της περιβαλλοντικής ευθύνης. Η προτίμηση στρέφεται στα γηγενή είδη, η καλλιέργεια είναι πάντα βιολογική και οι κηπουροί φτιάχνουν τους κήπους τους μιμούμενοι τη φύση της χώρας τους.

{Γαλλία} «Η επιστροφή στην Εδέμ» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για την γαλλική κηπουρική. Λίγη ποίηση, λίγος ρομαντισμός και η ανάγκη του ανθρώπου να εκφράσει μέσα από την κηπουρική τον πηγαίο του θαυμασμό προς τη φύση!

{Γερμανία} Ο γερμανικός κήπος είναι ο «έξυπνος» κήπος. Ποιος θα περίμενε ότι οι Γερμανοί κηπουροί είναι η επιτομή του τεμπέλη κηπουρού; To motto λοιπόν είναι «πώς να μεγιστοποιήσετε την απόλαυση με ελάχιστη προσπάθεια»!

{Σουηδία} Αν πιστεύετε ότι οι Σουηδοί συγκαταλέγονται στους πιο προοδευτικούς λαούς του κόσμου, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείτε όταν πρόκειται για την κηπουρική. Η τάση στη σουηδική κηπουρική είναι «επιστροφή στην παράδοση»!

{Δανία} Οι Δανοί από την άλλη έχουν τη φήμη του gourmet κηπουρού και χρησιμοποιούν τους κήπους τους για κοινωνικές συναθροίσεις! Ναι, ναι, ναι κοινωνικές συναθροίσεις!

{Νορβηγία} Όλα στον νορβηγικό κήπο θυμίζουν έναν chic παράδεισο λουλουδιών – αν βέβαια ο καιρός τους λυπηθεί!

{Ρωσία} Η πρόκληση του Ρώσου κηπουρού είναι να κρατήσει τον παράδεισό του ζωντανό καθόλη τη διάρκεια του έτους- δεν χρειάζονται μόνο μπράτσα, αλλά και μυαλό!

{Κίνα} Ο κινέζικος κήπος είναι ο κήπος της αρμονίας- από την υγεία και την αναγέννηση στην ομορφιά, την άσκηση και τη γαστρονομία!

{Βραζιλία} Οι κήποι που ξεφυτρώνουν παντού! Γλάστρες και γλαστράκια χωράνε ακόμα και στα πιο απίθανα μέρη για να δώσουν τους κηπουρούς έδαφος για εργασία!

photo credit: lamenta13 / c.c.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 σχόλια στο οι τάσεις της κηπουρικής σε 12 χώρες του κόσμου

  1. Πίνγκμπακ: οι τάσεις της κηπουρικής σε 12 χώρες του κόσμου | GreekRSS.com

  2. Πίνγκμπακ: Οι τάσεις της κηπουρικής σε 12 χώρες του κόσμου | EcoNews.gr

  3. Πίνγκμπακ: Οι τάσεις της κηπουρικής σε 12 χώρες του κόσμου « Manina

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>