αγκινάρα :: ένα αγριάγκαθο που έγινε κηπευτικό

Μαΐου 26, 2011 | κηπουρική | 2 σχόλια »

Η αγκινάρα Cynara scolymus δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ήμερο αγριάγκαθο. Το εδώδιμο μέρος της είναι το άνθος της που πρέπει να το μαζεύουμε όταν ακόμα είναι άγουρο και σφιχτό, γιατί αλλιώς το εσωτερικό του σκληραίνει και δεν είναι κατάλληλο για κατανάλωση.

Η αγκινάρα αυτή την εποχή (Μάιος) έχει απανθίσει και περνά στην περίοδο του ληθάργου. Τά φύλλα και οι βλαστοί ξηραίνονται και το ρίζωμά της μπαίνει σε ύπνο μέχρι να το ξυπνήσουν τα πρωτοβρόχια του Φθινοπώρου! Αν έχετε στον κήπο σας αγκινάρες, κόψτε όλο το υπέργειο τμήμα που ξεράθηκε και μην ποτίζετε καθόλου την περιοχή γιατί δεν θα αφήσετε τη ρίζα της να κοιμηθεί.

Αν είστε ανυπόμονοι ή αν απλά θέλετε να προγραμματίσετε την επόμενη σοδειά, δεν χρειάζεται να περιμένετε τη φύση να βρέξει. Ξεκινήστε τα ποτίσματα τον Αύγουστο, ξυπνήστε τα φυτά σας και μετά από λίγους μήνες θα ξαναέχετε στο πιάτο σας φρέσκες, πεντανόστιμες αγκινάρες. Όταν έρθει ξανά το φθινόπωρο θα σας πούμε τι άλλο πρέπει να κάνετε.

Μέχρι τότε, απολαύστε τη φωτογραφία μιας αγκινάρας που ξεχάσαμε να τη μαζέψουμε στην ώρα της και αυτή μας χάρισε το εντυπωσιακό της λουλούδι!

photo credit: scottjohnson / c.c.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on “αγκινάρα :: ένα αγριάγκαθο που έγινε κηπευτικό”

  1. 1 αγκινάρα :: ένα αγριάγκαθο που έγινε κηπευτικό | GreekRSS.com said at 1:17 μμ on Μαΐου 26th, 2011:

    [...] της λουλούδι!photo credit: scottjohnson / c.c.Συνεχεια…. Living Green Author: admin on 26 Μαΐου 2011 Category: Περιβάλλον [...]

  2. 2 Αγκινάρα: ένα αγριάγκαθο που έγινε κηπευτικό | EcoNews.gr said at 12:59 μμ on Μαΐου 27th, 2011:

    [...] livingreen.gr AKPC_IDS += "60828,";Popularity: unranked           0 [...]

Το σχόλιο σας