τα μανιτάρια pleurotus στον αγώνα της χωματερής

Ο όγκος των σκουπιδιών στις μεγαλουπόλεις είναι τεράστιος, αλλά αυτό που κάνει το πρόβλημα ακόμα μεγαλύτερο είναι ο χρόνος που χρειάζονται για να αποσυντεθούν. Οι βρεφικές πάνες μιας χρήσης αποτελούν ένα από τα πιο δύσκολα απορρίματα, διότι λόγω των υλικών τους διασπώνται με πολύ αργούς ρυθμούς. Αντίθετα, ο ρυθμός χρήσης τους ολοένα και αυξάνεται.

Σύμφωνα, όμως, με ένα επιστημονικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό waste managment ερευνητές του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου της Πόλης του Μεξικό υποστηρίζουν ότι η λύση στο πρόβλημα της βρεφικής πάνας θα έρθει από τα μανιτάρια και συγκεκριμένα από το δημοφιλές είδος pleurotus ostreatus!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας , η καλλιέργεια μανιταριών pleurotus στο έδαφος που σκεπάζει τις χρησιμοποιημένες πάνες μπορεί να πετύχει την διάσπασή τους κατά 90% σε 2 μόνο μήνες ή την πλήρη διάσπασή τους σε 4 μήνες!  Τα μανιτάρια, που στη φύση αναπτύσσονται πάνω σε νεκρούς κορμούς, τρέφονται από την κυτταρίνη που είναι και το κύριο συστατικό υλικό των βρεφικών πανών. Η ερευνήτρια υποστηρίζει ότι τα μανιτάρια που αναπτύσσονται υπό αυτές τις συνθήκες είναι κατάλληλα προς κατανάλωση και γα του λόγου το αληθές κατανάλωσε τέτοια μανιτάρια.

photo credit: dominicpics / c.c.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “τα μανιτάρια pleurotus στον αγώνα της χωματερής

  1. Πίνγκμπακ: τα μανιτάρια pleurotus στον αγώνα της χωματερής | GreekRSS.com

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>