{βιβλίο} πράσινες στέγες & προσόψεις

Διαβάσαμε το βιβλίο πράσινες στέγες & προσόψεις και ενθουσιαστήκαμε στην ιδέα της δημιουργίας ενός καταπράσινου τοπίου πάνω στο τσιμέντο της ταράτσας! Ενημερωθήκαμε για τα υλικά που θα χρειαστούμε, τις τεχνικές που εφαρμόζονται, τα λουλούδια που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση και σε κάθε περιοχή και ταξιδέψαμε σε όλο τον κόσμο, μέσα από την παρουσίαση διαφόρων στεγών που έχουν κατασκευαστεί σε διάφορες πόλεις.

Ξαναθυμηθήκαμε την τεχνική της κάλυψης των προσόψεων των κτηρίων με αναρριχώμενα φυτά {θυμάστε τις παλιές πολυκατοικίες της Αθήνας;}, μόνο που αυτή τη φορά καταλάβαμε το ενεργειακό κέρδος που έχουν τα κτήρια που καλύπτονται με φυτά, τις θερμομονωτικές ιδιότητες των φυλλωμάτων, τις υπέροχες εικόνες που δημιουργούν μέσα στην τσιμεντούπολη και τις άπειρες κρυψώνες που προσφέρουν στα έντομα & τα πουλιά.

Μήπως έχει έρθει η ώρα για να πρασινίσουμε το τσιμέντο και να ξαναφέρουμε τη φύση μέσα στην πόλη?

Το βιβλίο πράσινες στέγες & προσόψεις διατίθεται από τις εκδόσεις ψύχαλου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “{βιβλίο} πράσινες στέγες & προσόψεις

  1. Πίνγκμπακ: {βιβλίο} πράσινες στέγες & προσόψεις | GreekRSS.com

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>