αν ήσουν δέντρο ποιο δέντρο θα ήσουν;

Νοεμβρίου 15, 2012 | κηπουρική | 2 σχόλια »

Έχετε παίξει ποτέ αυτό το διασκεδαστικό ψυχολογικό παιχνίδι  όπου κάποιος περιγράφει έναν άνθρωπο μέσα από συνδέσεις της προσωπικότητας και του χαρακτήρα του με κοινά αντικείμενα όπως φαγητά, ρούχα, φυτά κ.α. Σε αυτό το παιχνίδι η ερώτηση είναι η εξής: αν ήταν φαγητό ή χρώμα ή πόλη ή φυτό κ.ο.κ.  ποιο θα ήταν; Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για τους συμβολισμούς των δέντρων ώστε την επόμενη φορά να είστε έτοιμοι για τη σωστή σύνδεση.

Από αρχαιοτάτων χρόνων τα φυτά είχαν διάφορους συμβολισμούς που καθόριζαν πολλές φορές και τη μετέπειτα χρήση τους. Για παράδειγμα, ο συμβολισμός του κυπαρισσιού περιλαμβάνει την έννοια της θυσίας και σχετίζεται με τους θεούς του κάτω κόσμου. Επομένως, η χρήση του στα νεκροταφεία είναι εντελώς συμβολική.

Στην αναζήτησή μας για τέτοιους συμβολισμούς πέσαμε πάνω σε ένα ενδιαφέρον site το living arts originals το οποίο ασχολείται ακριβώς με αυτό. Θέλετε να δείτε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα;

 • η κερασιά συμβολίζει το θάνατο και την αναγέννηση
 • η μηλιά συμβολίζει τη μαγεία, τη νιότη, την ομορφιά και την ευτυχία
 • ο κέδρος συμβολίζει τη θεραπεία, την κάθαρση και την προστασία
 • το πεύκο συμβολίζει τη δημιουργικότητα, τη μακροζωία και την αθανασία
 • η ιτιά συμβολίζει τη μαγεία, τη θεραπεία, την ενόραση και τα όνειρα

Αν θέλετε πάλι να μάθετε μύθους γύρω από διάφορα δέντρα μπορείτε να πατήσετε εδώ ή αν είστε fan της αστρολογίας βρείτε το δέντρο των γενεθλίων σας σύμφωνα με το κέλτικο ωροσκόπιο εδώ.

photo: jean- charles couty / c.c.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on “αν ήσουν δέντρο ποιο δέντρο θα ήσουν;”

 1. 1 αν ήσουν δέντρο ποιο δέντρο θα ήσουν; | 30-45.gr said at 10:05 πμ on Νοεμβρίου 15th, 2012:

  [...] …. Living Green Tweet(function() { var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async [...]

 2. 2 φωτογράφος γάμου said at 4:00 μμ on Δεκεμβρίου 5th, 2012:

  Βρήκα κατά τύχη αυτό το άρθρο σας και μου άρεσε πολύ. Δεν είχα αναρωτηθεί ποτέ τη συγκεκριμένη ερώτηση. Δύσκολη η απάντηση…ίσως να διάλεγα το πεύκο σαν αλλά και πάλι δεν είναι σίγουρο.
  Ενδιαφέρον το μπλογκ σας κ η πηγή που αναφέρετε.

Το σχόλιο σας