χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες :: εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα

chr

Είμαστε μόλις 1 μήνα πριν από τα Χριστούγεννα, και στη living green αρχίσαμε ήδη τις προετοιμασίες για τη διακόσμηση του μαγαζιού! Σκεφτήκαμε λοιπόν να μοιραστούμε κάποιες ιδέες για εύκολες χειροτεχνίες που μπορείτε να τις φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι και έχουν έναν πιο green χαρακτήρα.

Ξεκινάμε, λοιπόν, με τα εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα, γιατί προτιμούμε να βλέπουμε τα φυσικά έλατα στα δάση παρά στο σαλόνι μας!

Tutorial :: ξύλινα χριστουγεννιάτικα δέντρα

χριστουγεννιατικο δέντρο

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 1 φύλλο ξύλου balsa 15×90 εκ. (λεπτό ξύλο για χειροτεχνία)
  • Χάρτινο πατρόν σε σχήμα τρίγωνου (διάφορα μεγέθη)
  • Ακριλική μπογιά στο χρώμα της αρεσκείας σας
  • Πινέλο με σφουγγαράκι
  • Χαρτοταινία
  • Επιφάνεια κοπής
  • Χάρακας
  • Κοπίδι

 

Οδηγίες κατασκευής

1

1. Βάλτε το χαρτονένιο τριγωνικό πατρόν πάνω στο φύλλο balsa και με τη βοήθεια ενός χάρακα και του κοπιδιού, κόψτε το ξύλο. Επαναλάβατε τη διαδικασία για να κόψετε άλλο ένα, ακριβώς ίδιο ξύλινο τρίγωνο.

2. Βάλτε τον χάρακα, κατακόρυφα, στο κέντρο του τριγώνου και με το κοπίδι κάντε μια πρόχειρη χάραξη μέχρι τη μέση της απόστασης (από πάνω προς τα κάτω). Στο δεύτερο τρίγωνο κάντε ακριβώς το ίδιο, μόνο που η κατακόρυφη χάραξη θα γίνει από κάτω (βάση) προς τα πάνω (κορυφή). Θα πρέπει να προσέξετε ώστε οι χαράξεις και στα 2 τρίγωνα να έχουν ακριβώς το ίδιο μήκος.

3. Αφαιρέστε μια λεπτή λωρίδα ξύλου από τα σημεία των χαράξεων με πλάτος όσο το πάχος του ξύλου και μήκος όσο το μήκος της χάραξης. Κρατήστε τις 2 λεπτές λωρίδες που αφαιρέσατε για να τις χρησιμοποιήσετε αργότερα .

4. Αν δεν θέλετε να ζωγραφίσετε τα δεντράκια σας, απλά σπρώξτε το ένα τρίγωνο μέσα στο άλλο, εφαρμόζοντας το κενό τους ενός στο κενό του άλλου. Τα 2 τρίγωνα θα σχηματίζουν μεταξύ τους ορθή γωνία και έτσι θα πάρετε ένα πανέμορφο minimal ξύλινο δεντράκι.

2

5. Αν θέλετε να χρωματίσετε την κατασκευή σας, χρησιμοποιήστε την χαρτοταινία για να ορίσετε τα σημεία που που θα χρωματίσετε. Χρησιμοποιήστε το πινέλο με το σφουγγαράκι για να περάσετε το χρώμα και στις 2 όψεις του κάθε ξύλου. Τα σχέδια που μπορείτε να κάνετε είναι ανεξάντλητα.

christmas tree

6. Αφήστε τα ξύλα να στεγνώσουν ακουμπώντας τα πάνω στις ξύλινες λωρίδες που αφαιρέσατε προηγούμενως, προκειμένου να μην λερώσετε τον πάγκο εργασίας.

10

7. Συναρμολογήστε τα δεντράκια, όπως είπαμε νωρίτερα και θα έχετε αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα!

…. και αν σας αρέσει λίγο περισσότερο η λάμψη, τότε αντί για μπογιά χρησιμοποιήστε glitter που θα το σταθεροποιήσετε πάνω στην ξύλινη επιφάνεια, απλώνοντας μια λεπτή στρώση ρευστής κόλλας. Άλλωστε ποιος είπε ότι δεν του αρέσει λίγη χριστουγεννιάτικη λάμψη;

11

 Καλή επιτυχία!

πηγή: www.curbly.com

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>