Το εναλλακτικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα φτιάξετε μόνοι σας

Ένα φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο φτιαγμένο με κλαδιά, αναμνήσεις και αγάπη.

Όταν το πρωτο-αντικρίσαμε γεμίσαμε με ενθουσιασμό! Δεν μπορούσαμε λοιπόν να μην το μοιραστούμε με εσάς. Είναι ένα εναλλακτικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο που εμπεριέχει όλη τη φιλοσοφία του Living Green: τον σεβασμό στη φύση, την ανάδειξη της ομορφιάς της, τις χειροτεχνίες, τη δημιουργικότητα, τη λιτότητα, την επαναχρησιμοποίηση υλικών.

Είτε λοιπόν επειδή δεν έχετε αρκετό ελεύθερο χώρο για ένα “κλασικό” Χριστουγεννιάτικο δέντρο, είτε γιατί δεν έχετε προλάβει να φυτέψετε το δικό σας, δεν σας αρέσουν τα ψεύτικα που βρίσκετε στην αγορά, ή απλά έχετε τη διάθεση να δημιουργήσετε κάτι από την αρχή, αυτό το δέντρο είναι για εσάς! Το μόνο που χρειάζεστε είναι κλαδάκια από τα κοντινά σας δέντρα, λουλούδια – βότανα, κολλητική ταινία και διακοσμητικά της αρεσκείας σας (από παλιές ευχετήριες κάρτες μέχρι χειρόγραφες ευχές, μικρά στολίδια, γούρια, φωτογραφίες και τόσα ακόμη).

DIY-alternative-Christmas-tree-9

DIY-alternative-Christmas-tree-6

DIY-alternative-Christmas-tree-5

Ξεκινάμε αυτή τη φορά από την κορυφή. Διαλέξτε ένα κλαδάκι που θα σηματοδοτήσει το ψηλότερο σημείο του δέντρου σας. Μπορεί να είναι πεύκου, έλατου ή όποιου αειθαλούς δέντρου σας αρέσει. Διαλέξτε μερικά μακρύτερα κλαδιά τα οποία θα δημιουργήσουν το περίγραμμα του δέντρου (το τρίγωνο δηλαδή). Στο κέντρο εναλλάξτε τα διακοσμητικά που έχετε επιλέξει με άνθη και κλαδάκια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τόσο γιορτινό γκι αλλά και βότανα (όπως δενδρολίβανο και λεβάντα) και λουλούδια (αποξηραμένα και μη). Κανένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο όμως δεν είναι πλήρες χωρίς τα φωτάκια του! Διαλέξτε λευκά (ώστε να μην μπλέκονται με την πολύχρωμη φύση) και τοποθετήστε τα περιμετρικά του δέντρου σας.

Κάντε ένα βήμα πίσω, και θαυμάστε το δημιούργημά σας! Θα χαρούμε πολύ να μας στείλετε και τις δικές σας δημιουργίες!

Καλή επιτυχία & καλές γιορτές!

 

Πηγή: Free people blog 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>