Συντήρηση τροφίμων :: πώς να καταψύξετε κολοκύθια

κατάψυξη κολοκυθιών

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή γεμάτη νόστιμα λαχανικά και φρούτα που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή όλο το χρόνο! Αν είστε από τους τυχερούς που έχουν λαχανόκηπο, θα ξέρετε πολύ καλά ότι την περίοδο που διανύουμε οι κολοκυθιές παράγουν ασταμάτητα καρπούς. Πόσες όμως κολοκυθόπιτες μπορεί να φάει ένας άνθρωπος; Τι θα λέγατε να βάλετε μερικά φρέσκα κολοκύθια στην κατάψυξη για να μπορείτε να τα απολαύσετε λίγο πιο μετά, όταν θα αρχίσετε να τα ξαναπεθυμείτε;

Μπορείτε να καταψύξετε κολοκύθια με την παρακάτω απλή και γρήγορη διαδικασία. Δείτε πως:

  1. Καθαρίστε και κόψτε τα κολοκύθια στο σχήμα και στο μέγεθος που θα θέλατε να τα χρησιμοποιήσετε αργότερα (ροδέλες, καρέ κ.ά.)
  2. Βάλτε σε μια κατσαρόλα νερό και αφήστε το να βράσει.
  3. Μόλις το νερό βράσει, ρίξτε μέσα τα κολοκύθια και ζεματίστε τα για 3-4 λεπτά.
  4. Βγάλτε τα από το βραστό νερό και ρίξτε τα σε ένα μπολ με πολύ παγωμένο νερό ανακατεύοντας συνεχώς με μια τρυπητή κουτάλα. Τα κολοκύθια θα πρέπει να είναι ακόμα τραγανά.
  5. Βάλτε τα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν και στη συνέχεια απορροφήστε τα νερά που έχουν απομείνει με λίγο χαρτί κουζίνας.
  6. Μοιράστε τα κολοκύθια σε σακκουλίτσες κατάλληλες για φαγητό, στην ποσότητα που σας βολεύει για τα μελλοντικά σας μαγειρέματα. Πιέστε για να βγει όσο πιο πολύς αέρας γίνεται από το εσωτερικό και κλείστε τις.
  7. Τοποθετήστε τις σακκουλίτσες στην κατάψυξη.

Είστε έτοιμοι!

Καλά μαγειρέματα!

πηγή: www.hgtvgardens.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Το σχόλιο σας