Ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού

ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού

Είναι στην εποχή τους. Είναι γευστικότατα και τόσο υγιεινά! Ο λόγος βεβαίως για τα αγαπημένα μας πορτοκάλια. Για εσάς λοιπόν που τα έχετε προσθέσει στη διατροφή σας και τα απολαμβάνετε είτε σε φρέσκο χυμό είτε σαν ολόκληρα φρούτα, σας έχουμε την ιδανική λύση για όλες αυτές τις πολύτιμες πορτοκαλόφλουδες που πετάτε! Κρατήστε και μετατρέψτε τις σε ένα πεντανόστιμο ζαχαρωτό γλυκάκι: ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού!

Υλικά

  • 1 κιλό φλούδες πορτοκαλιού (προτιμήστε λεπτόφλουδα πορτοκάλια)
  • 1800 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. σιρόπι γλυκόζης

ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού

Κόψτε τις φλούδες σε λωρίδες και σιγοβράστε τις σε νερό για περίπου 30 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν. Στραγγίξτε τις και βάλτε τις σε μια κατσαρόλα μαζί με 1 κιλό ζάχαρη. Καλύψτε τις με νερό (ώστε να μην εξέχει καμία) και στη συνέχεια σιγοβράστε τις για μισή ώρα. Τραβήξτε το σιρόπι από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.

Την επόμενη μέρα βγάλτε τις λωρίδες πορτοκαλόφλουδας με μια τρυπητή κουτάλα και προσθέστε άλλα 200 γρ. ζάχαρη στο σιρόπι. Αφήστε το να πάρει μια βράση, να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρετε το σιρόπι από τη φωτιά και ρίχνετε ξανά μέσα τις πορτοκαλόφλουδες. Αφήστε την κατσαρόλα να σταθεί για ένα ακόμα 24ωρο, σκεπασμένη με το καπάκι της.

Επαναλάβετε τη διαδικασία άλλες 2 φορές, προσθέτοντας κάθε φορά επιπλέον 200 γρ. ζάχαρη, μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλη την ποσότητα της ζάχαρης. Την 5η μέρα, προσθέστε το σιρόπι γλυκόζης, βράστε όπως και τις προηγούμενες φορές και στο τέλος προσθέστε τις πορτοκαλόφλουδες.

Αφήστε τις μέσα στο σιρόπι για 24 ώρες και στη συνέχεια βγάλτε τις και απλώστε τις πάνω σε μια λαδόκολλα για να στεγνώσουν (24 – 48 ώρες). Θα πρέπει να χάσουν όλη την υγρασία τους, αλλά να παραμείνουν μαλακές. Έτοιμες!

 

* Όταν είναι έτοιμες, μπορείτε να τις βουτήξετε σε λιωμένη σοκολάτα.

Η συνταγή είναι από το βιβλίο «Συντηρώ» των Εκδόσεων Ψύχαλου διαθέσιμο και online στο Living Green Shop.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Το σχόλιο σας