Φυσικά καλλυντικά :: Λιπολυτικό λάδι από λεβάντα, θυμάρι & κέδρο για κυτταρίτιδα

olympic-lavender-oil

Κυτταρίτιδα: μια λέξη ταμπού για όλες τις γυναίκες! Αν και θα πρέπει να περιποιούμαστε και να αγαπάμε το σώμα μας καθ” όλη τη διάρκεια του έτους, η άνοιξη είναι η εποχή που ξεκινάμε τις ενταντικές φροντίδες για τον περιορισμό της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους. Εμείς σας προτείνουμε μια φυσική θεραπεία που μπορείτε να φτιάξετε με φυσικά υλικά που θα βρείτε εύκολα στα καταστήματα με βότανα και αιθέρια έλαια.

Υλικά

1/ 4 ποτήρι σιτέλαιο

2 κ.σ. λάδι κέδρου (όχι αιθέριο έλαιο)

2 ξυλαράκια κανέλας

1 κ.σ. αποξηραμένη λεβάντα

1 κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι

1 τμχ. Κυπαρισσόμηλο

5 σταγόνες από το κάθε αιθέριο έλαιο: άρκευθος, σιτρονέλα, κυπαρίσσι, λεβάντα, θυμάρι

Τρόπος παρασκευής:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βάζο και κλείνουμε καλά με το καπάκι. Αναδεύουμε καλά για να αναμιχθούν όλα τα υλικά και αφήνουμε το βάζο να σταθεί για 1-2 εβδομάδες, έτσι ώστε να απορροφηθούν όλες οι δραστικές ουσίες των βοτάνων από το λάδι. Σουρώνουμε καλά το μίγμα με γάζα και βάζουμε το καθαρό λαδάκι σε σκούρο μπουκαλάκι με ετικέτα.

Αν θέλετε να επισπεύσετε τη διαδικασία κατά 1 εβδομάδα, μπορείτε να ζεστάνετε ελαφρά το μίγμα λαδιού.

Ιδιότητες

Αρωματικό έλαιο με λεπτή υφή, επιτρέπει το μασάζ στις επίμαχες ζώνες του σώματος. Η δράση του είναι εφιδρωτική, λιποδιαλυτική, ανακουφίζει από συμφόρηση της λέμφου και διεγείρει την κυκλοφορία του αίαμτος. Το σιτέλαιο προσφέρει θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και είναι βάση του προϊόντος. ΤΟ λάδι κέδρου και η κανέλα είναι τονωτικά, αναγεννητικά και θερμαντικά. Η λεβάντα και το θυμάρι είναι καταπραϋντικά και αναζωογονητικά. Το κυπαρίσσι διεγείρει τη μικροκυκλοφορία και είναι κατευναστικό για τους τοπικούς όνους. Τα αιθέρια έλαια είναι παράγοντες διείσδυσης και λιπολυτικά.

Συμβουλές

Μην χρησιμοποιείτε το λάδι αν είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Η συνταγή αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αδυνατίσματος και σύσφιξης με βότανα και αιθέρια έλαια από το βιβλίο «Μυστικά Ομορφιάς – 60+1 συνταγές για φυσικά καλλυντικά» του Κώστα Αλτάνη, από τα εκδόσεις Ψύχαλου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>