Απομακρύνουμε φυσικά τα έντομα από την κουζίνα

δυόσμος βασιλικός βότανα

Έφτασε το καλοκαίρι και μαζί με τη ζέστη κάνουν την εμφάνιση τους πολλοί «ανεπιθύμητοι» επισκέπτες στην κουζίνα μας. Επειδή λοιπόν όταν γυρίσουμε από τις διακοπές δεν θα θέλουμε να τους βρούμε μπροστά μας και σίγουρα δεν μας αρέσει να ψεκάζουμε με χημικά όλο το σπίτι, ακολουθούν κάποιες έξυπνες λύσεις με φυσικούς τρόπους για να τους απομακρύνουμε:

Τα μυρμήγκια θα εξαφανιστούν αν σκουπίσετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας με ένα υγρό σφουγγάρι και με 6 έως 8 σταγόνες αιθέριου ελαίου δυόσμου ή σιτρονέλας. Στη συνέχεια, βάλτε 3 έως 5 σταγόνες από αιθέρια έλαια στα περβάζια των παραθύρων, στις ρωγμές των εισόδων, στις άκρες όπου τα άκρα του πάγκου ακουμπούν στον τοίχο και στις γωνίες του ντουλαπιού κάτω από το νεροχύτη της κουζίνας.

Οι σαρανταποδαρούσες, οι ψαλίδες και οι κοριοί μπορούν να απομακρυνθούν αν βάλετε αρκετές σταγόνες αιθέριο έλαιο από δυόσμο, γωλθερία, ευκάλυπτο ή σιτρονέλα σε περιοχές που συγκεντρώνουν υγρασία, όπως είναι τα υγρά υπόγεια, τα γκαράζ και τα ντουλάπια που καλύπτουν υδραυλικές σωληνώσεις.

Η κατσαρίδα, δυστυχώς, είναι δύσκολος αντίπαλος. Μπορείτε να ρίξετε ένα μείγμα από βόρακα και ζάχαρη στις σκοτεινές περιοχές όπου αρέσει στις κατσαρίδες να κρύβονται, αλλά αυτή η μέθοδος μπορεί να μην είναι εφικτή αν έχετε μικρά παιδιά ή κατοικίδια. Ίσως είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε έναν εξολοθρευτή.

Τα έντομα γενικά θα απομακρυνθούν, αν σκορπίσετε φύλλα δάφνης στα ντουλάπια της κουζίνας σας.

Τα ποντίκια μισούν το δυόσμο. Βάλτε αρκετά κλαδάκια φρέσκου δυόσμου ανάμεσα στα ράφια μέσα στα ντουλάπια σας. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα διάλυμα από 2 φλιτζάνια νερό και 3 κουταλιές του γλυκού από αιθέριο έλαιο δυόσμου και να το ψεκάζετε όπου βρίσκετε περιττώματα ποντικών.

Τα ζωύφια και οι σιταρόψειρες απωθούνται από μερικά ολόκληρα μοσχοκάρυδα μέσα σε κουτιά ή σακούλες με αλεύρι.

Κάντε όλα αυτά και καλές διακοπές!

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο «ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ» των εκδόσεων ΨΥΧΑΛΟΥ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>