βοτανοθεραπεία για κοιλιακές ενοχλήσεις

Πολλοί από εμάς υποφέρουν από δυσπεψία και ενοχλήσεις στην κοιλιά. Πέρα όμως από το χαμομήλι, το οποίο αποτελεί ένα υπέροχο ανακουφιστικό για το μετεωρισμό και καταπραϋντικό για το στομάχι, υπάρχουν εκατοντάδες πράγματα που μπορούν να καταπραΰνουν μια κοιλιά με ενοχλήσεις.

Ιδιαίτερα, αυτοί που πάσχουν από συχνές κρίσεις δυσπεψίας, μπορούν να φτιάξουν το παρακάτω μείγμα, το οποίο μπορεί να έχει πολύ καλύτερη γεύση από τα αντιοξικά χάπια.

Τα βότανα που περιλαμβάνει είναι:

μία πρέζα αγγελική, γλυκάνισο, χαμομήλι, κορίανδρο, μάραξο, τζίντζερ, δεντρολίβανο και κουκουρμά

δύο πρέζες από οποιεσδήποτε μέντες, ιδιαίτερα από μαντζουράνα και μέντα

Δεν πειράζει αν δεν συμπεριλάβετε κάποια από αυτά ή αν αλλάξετε το μείγμα ώστε να ταιριάζει περισσότερο στις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Αφήστε αυτά τα βότανα για μια νύχτα στο ψυγείο σε ένα μείγμα από αλκοόλ και νερό (ένα σφηνάκι βότκα ανά φλιτζάνι μεταλλικό νερό).

Μπορείτε να το πιείτε ως τσάι ή να προσθέσετε λίγο από το μείγμα αυτό σε χυμό από ανανά.

περισσότερες πληροφορίες για τη δυσπεψία ή για την αντιμέτωπιση διαφόρων ασθενειών με βότανα μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο μας, βοτανοθεραπείες, εκδόσεις Ψύχαλου

(φωτογραφία angelica aufrais)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>