αντιμετωπίστε τους πόνους της περιόδου φυσικά!

αρωματοθεραπεία

Οι πόνοι της περιόδου ταλαιπωρούν τις περισσότερες γυναίκες και εμφανίζονται συνήθως, αμέσως πριν ή την πρώτη μέρα της εμμηνορρυσίας και μπορεί να συνεχιστούν και τη δεύτερη. Ο πόνος που εστιάζεται στο κάτω μέρος της πλάτης και στην κοιλιά, οφείλεται σε μητρική κράμπα και μπορεί να διαφέρει σε ένταση από μήνα σε μήνα, επιδεινούμενος από την καθημερινή ένταση και την αφιέρωση ελάχιστου χρόνου για άσκηση και χαλάρωση.

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τους πόνους αυτούς με αιθέρια έλαια σάλβιας, κυπαρισσιού, μαντζουράνας, χαμομηλιού και το rose otto τα οποία είναι αποτελεσματικά σπασμολυτικά και βοηθούν στη χαλάρωση της μητρικής κράμπας, ενώ το έλαιο καρπών αρκεύθου είναι χρήσιμο καθαριστικό και αποτοξινωτικό. Τα έλαια μαντζουράνας, χαμομηλιού και το rose otto είναι επίσης αναλγητικά. Τα έλαια σάλβιας και μελισσόχορτου μπορούν να συνδυαστούν με επιτυχία με τα προηγούμενα, σαν διεγερτικά, και επειδή και τα πέντε ρυθμίζουν την παραγωγή ορμονών.

Μπορείτε επίσης να κάνετε μασάζ τη νύχτα στην πλάτη σας και το κάτω μέρος της κοιλιάς σας με ένα μείγμα από δύο σταγόνες rose otto, ελαίων χαμομηλιού, κυπαρισσιού και 4 σταγόνες μαντζουράνας σε 5 κουταλάκια ελαίου-διαλύτη ή λοσιόν.

Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε ζεστά επιθέματα, που περιέχουν από 4 σταγόνες ελαίων σάλβιας και μαντζουράνας και 3 σταγόνες χαμομηλιού, στο κάτω μέρος της κοιλιάς σας.

Να θυμάστε πάντα να τηρείτε τη σωστή δοσολογία στη χρήση των αιθέριων ελαίων και να μην τα χρησιμοποιείτε κατευθείαν στο δέρμα σας αλλά εφόσον τα έχετε πρώτα διαλύσει σε διαλύτη ή λοσιόν, όπως το αμυγδαλέλαιο.

περισσότερες συμβουλές αρωματοθεραπείας στο βιβλίο αρωματοθεραπεία των εκδόσεων Ψύχαλου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>