θεραπευτικός χυμός με πορτοκάλι και δαμάσκηνο!

Το πρωινό αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας, ίσως το πιο σημαντικό! Δεν είναι τυχαία η ρήση των παλιών – αλλά και των νέων – ότι το πρωί πρέπει να τρώμε σα βασιλιάδες, το μεσημέρι σα πρίγκηπες και το βράδυ σα φτωχοί. Ένα ισορροπημένο πρωινό πρέπει να έχει λίγο από όλα και κυρίως πρέπει να περιλαμβάνει φρούτα είτε σε μορφή χυμού, φρουτοσαλάτας ή μόνα τους.

Σήμερα, δίνουμε μία συνταγή για ένα δυναμωτικό φρουτοχυμό, με τον οποίο μπορούμε να αρχίσουμε την ημέρα μας και περιέχει πορτοκάλι και δαμάσκηνο. Ο χυμός αυτός είναι ιδανικός και για αυτούς που υποφέρουν από αναιμία.

Στο χυμό αυτό, το γλυκό και απαλό δαμάσκηνο συνδυάζεται ωραία με την οξύτητα του πορτοκαλιού. Η μεγάλη περιεκτικότητα του πορτοκαλιού σε βιταμίνη C αυξάνει σωστά την απορρόφηση του σιδήρου που περιέχουν τα δαμάσκηνα. Αποκαθιστώντας τη φυσική ισορροπία των βακτηρίων του στομάχου και των εντέρων και βελτιώνοντας την απορρόφηση, τόσο το γιαούρτι όσο και η κανέλα εξασφαλίζουν ότι θα ωφεληθούμε όσο το δυνατό περισσότερο από αυτό το σιδηρούχο τονωτικό.

Θα χρειαστούμε

6 δαμάσκηνα (χωρίς το κουκούτσι)

100 ml φρεσκοστιμμένο χυμό πορτοκαλιού

1κ. της σούπας φυσικό, ζωντανό γιαούρτι

λίγη αλεσμένη κανέλα

Αναμειγνύουμε τα δαμάσκηνα, το χυμό και το γιαούρτι σε ένα πολτοποιητή. Πασπαλίζουμε με κανέλα και απολαμβάνουμε!

από το βιβλίο θεραπευτικοί χυμοί, αφεψήματα, σούπες και μαλακτικά

(φωτογραφία angelica aufrais)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>