ο ύπνος και το νεογέννητο!

Οι πρώτοι μήνες μετά τη γέννηση ενός μωρού είναι ένα πανέμορφο αλλά εξουθενωτικό χρονικό διάστημα γιατί οι γονείς δεν κοιμούνται καλά. Αν νιώθετε κουρασμένοι, μην προσπαθήσετε να μείνετε ξύπνιοι πίνοντας καφεϊνούχα ροφήματα, όπως είναι ο καφές και το τσάι, γιατί μόλις περάσει η επίδρασή τους θα νιώσετε ακόμη περισσότερο κουρασμένοι (και, αν θηλάζετε, η καφεΐνη θα περάσει στο γάλα). Επίσης, να αποφεύγετε το αλκοόλ και τα φάρμακα συμπεριλαμβανομένων και των ηρεμιστικών αν θηλάζετε ή αν κοιμάστε στο ίδιο κρεβάτι με το μωρό σας. Αντί για αυτές τις μεθόδους, παραθέτουμε εδώ μερικές συμβουλές για το πώς να κοιμάστε όσο το δυνατό περισσότερο τους πρώτους μήνες.

~ Να κοιμάστε σε κάθε ευκαιρία – αντί να αφιερώνετε χρόνο για συγύρισμα κ.λπ., να κοιμάστε τις ίδιες ώρες με το μωρό σας στη διάρκεια της ημέρας.

~ Αν είστε εργαζόμενη μητέρα, να κοιμάστε συγχρόνως με το μωρό σας τα Σαββατοκύριακα.

~ Προσπαθήστε να κοιμάστε αμέσως αφότου θηλάσετε γιατί έτσι εκμεταλλεύεστε το χρόνο μέχρι να ξαναπεινάσει το μωρό και να ξυπνήσει.

~ Αν και θα νιώθετε κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, προσπαθήστε να μην κοιμηθείτε απασχολούμενοι με δραστηριότητες που απαιτούν προσοχή, αλλά όχι πολλή φυσική ενέργεια.

Από το ύπνος και τα μυστικά του.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>